eur:
385.45
usd:
355.08
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Combino-tanulság: kampányidőszakban többé nem szállít a Siemens

A Siemens konszern felső vezetése szerint a Combinók budapesti bevezetése elenyésző hibaszázalékot mutat nemzetközi viszonylatban, inkább azt a tanulságot vonták le a történtekből, hogy politikai kampányidőszakban nem szabad villamost beszállítani és üzembe helyezni Magyarországon.

A Combino budapesti bevezetésénél tapasztalt hibasorozat a nemzetközi statisztikákhoz viszonyítva elenyésző hibaszázalékot mutat. Inkább azt a tanulságot vonta le a német konszern vezetősége, hogy kampányidőszakban többet nem szállítanak, és nem helyeznek üzembe villamost - mondta az InfoRádiónak Friedrich Smaxvil a Siemens konszern egyik csúcsvezetője, a közlekedési ágazat igazgatósági tagja egy berlini szakkiállításon.

A felsővezeték kiépítéséről szóló jelentést, amely szerint a kivitelező Siemens is felelős a hibákért Friedrich Smaxvil szerint a cég még tanulmányozza. A történteket a Siemens szakértői csapata is vizsgálja.

Az InfoRádió értesülése szerint a 20-30 millió forintos kártalanítási igényt is elemzi még a cég.

Demszky Gábor kijelentésére, miszerint ha egy Combino még egyszer meghibásodik, visszaküldi Bécsbe, Friedrich Smaxvil csak annyit válaszolta: a javítást a Siemens a szerződés alapján végzi. A visszaküldés lehetőségéről nem beszélt.

Arra a kérdésre, hogy a Combino mennyire felel meg a speciális budapesti körülményeknek, Friedrich Smaxvil azt válaszolta: a BKV által kiírt pályázat pontosan tartalmazta azt, hogy milyen szempontrendszernek kell megfelelnie a villamosnak, és ők e szerint gyártották le a Combinókat.

A Siemens-vezető szerint az ajtóhibákra is megoldást talált a cég: az új beállításokkal nem lesz már annyira érzékeny a berendezés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Csak Magyarország szavazott nemmel ma a nagy brüsszeli árampiaci döntéseknél

Csak Magyarország szavazott nemmel ma a nagy brüsszeli árampiaci döntéseknél

Csak Magyarország szavazott nemmel kedden Brüsszelben az uniós tagállamok közül a villamosenergiapiaci reformról szóló irányelv kapcsán, feltehetően a rezsicsökkentési rendszerrel kapcsolatos szempontok miatt, de ezzel együtt is elfogadottnak számít az irányelv, így az rövidesen hatályba lép – derült ki a Tanács oldalán közzétett szavazási jegyzőkönyvből. Az ülésen a reform elemeit tartalmazó rendeletről is szavaztak, azt minden tagállam jóváhagyta, így miután megjelenik az uniós közlönyben, 20 nappal később közvetlenül hatályosul minden tagállamban. Az irányelv tartalmának a megjelenését követően hat hónappal kell megfelelnie a tagállamoknak, így tehát a mai ellenző szavazat mellett sincs sok ideje a magyar kormánynak a szükséges lépésekre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×