eur:
385.17
usd:
354.88
bux:
68044.87
2024. május 21. kedd Konstantin

A zavargások kezdik elijeszteni a turistákat

Már többen visszamondták szobafoglalásukat az egyik budapesti szállodában, pedig az őszi főszezon az egyik legerősebb időszaknak számít. Az elmúlt napok eseményei rendkívül negatívan érinthetik a budapesti szállodákat - mondta az InfoRádiónak Kovács István, a Magyar Szállodaszövetség első alelnöke.

Az elmúlt napok zavargásai, amelyekről a külföldi híradások is rendre beszámolnak, napok alatt lerombolhatják a Magyarországról kialakított pozitív képet - figyelmeztetett Kovács István, hozzátéve, hogy tud olyan tévéállomásról, ahol direkt felhívták a turisták figyelmét: gondolják , meg elutaznak-e Budapestre a következő napokban.

Bár az egész fővárosi szállodapiacról nem tudott nyilatkozni Kovács István, azt elmondta: nálunk már többen lemondták jövő heti foglalásukat.

Azok a turisták, akik itt vannak egyelőre még csak kérdezgetik, hogy pontosan mi is történt, és rácsodálkoznak az eseményekre, azt mondják: nem gondolták volna soha, hogy Budapesten ilyen előfordulhat - tette hozzá Kovács István.

Az idegenforgalom nagyon érzékeny iparág, a francia idegenforgalomnak sem használtak a tavalyi zavargások, annak ellenére, hogy azok megmaradtak a külvárosban - emlékeztetett a szállodaszövetség alelnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Csúcsközelben ragadt a forint az MNB-döntés bejelentése után

Csúcsközelben ragadt a forint az MNB-döntés bejelentése után

A hétfői magyar munkaszüneti nap után kedden a déli órákra bő háromhavi csúcsra ugrott a forint 385 közelében az euróval szemben, miközben régiós versenytársa, a lengyel zloty bő négyéves csúcson jár a folyó fizetési mérleg helyzet javulása, illetve az EU-pénzek kiszabadítása miatt. Ma az MNB a Portfolio elemzői felmérésével egyező mértékű, 50 bázispontos vágást hajtott végre 7,25%-ra, amelyre a forint nem mutatott érdemi reakciót, 385,5 körül ragadt. Ezzel együtt is fontos lesz figyelni a délután 3 órási jegybanki sajtótájékoztató üzeneteire. Reggel Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter keményen bírálta a jegybanki vezetést a versenyképességi stratégia bemutatása után, és az együttműködés hiányát rótta fel, de ez most nem okozott érdemi forintpiaci reakciót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×