eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

A KDNP és a Fidesz nem ül egy asztalhoz Gyurcsánnyal

Gyurcsány Ferenc ma két órára találkozóra hívta a parlamenti pártok vezetőit. A Fidesz és a KDNP nem vesz részt a találkozón.

A kormányszóvivő bejelentetet: a miniszterelnök megbeszélésre várja a parlamenti pártok vezetőit és a frakcióvezetőket, a titkosszolgálatokat és a rendőrséget felügyelő minisztereket, az Országos és a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőit, valamint a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatóját, hogy velük együtt értékelje a kialakult helyzetet.

Danks Emese közölte: Gyurcsány Ferenc pénteken Németországba utazik, ahol Angela Merkel kancellárral találkozik.

Elmondta azt is: kijárási tilalomról sem döntés, sem tervek nincsenek.

Halász Zsuzsa, a Kereszténydemokrata Néppárt szóvivője az InfoRádióbak kijelentette: nem vesznek részt a negbeszélésen, mert azt politikai blöffnek tartják.

Ha ezt a megbeszélést Szili Katalin házelnök, vagy Sólyom László államfő hívná össze, akkor azon a KDNP részt venne - tette hozzá.

A Kereszténydemokrata Néppárt persona non gratának tekintik Gyurcsány Ferencet - mondta.

A Fidesz szintén nem megy el a megbeszélésre. A párt szóvivője közölte: a kormánnyal nincs értelme egyeztetni, a házelnökkel és az államfővel tárgyalnának.

A Fidesz Gyurcsány Ferencet a magyar belpolitika nemkívánatos személyének tekintik, aki "a kialakult helyzetben maga a probléma" - mondta Szijjártó Péter.

A Fidesz az MDF által kezdeményezett találkozón sem vett részt, mert Dávid Ibolya pártelnök "hazug és nemtelen" vádakkal illette Orbán Viktort.

Az MDF részt vesz a találkozón - mondta a párt frakcióvezetője. Herényi Károly közölte: azért vesznek részt az egyeztetésen, mert az elmúlt három éjszaka bizonyította, hogy a helyzet nem oldódott meg, és elsődleges feladata a politikának, hogy rendet teremtsen, valamint hogy a probléma megoldása a parlament falai között valósuljon meg.

Herényi Károly elmondta: sajnálja, hogy a Fidesz nem vett részt az általa kezdeményezett csütörtök délelőtti találkozón, mert szerinte tudtak volna olyan megoldást találni, amely segíti a rend helyreállítását.

A szabad demokraták is részt vesznek a találkozón. Horn Gábor, a párt kampányfőnöke az InfoRádióban azt mondta: aki felelősséget érez Magyarország nyugalmáért, az részt vesz a találkozón.



KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×