eur:
385.28
usd:
354.75
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Áder: Dávid Ibolya ne essen Gyurcsány Ferenc hibájába!

A Fidesz frakcióvezető-helyettese arra kéri az MDF elnökét, hogy ne essen abba a hibába, mint Gyurcsány Ferenc és ne állítson valótlanságot. Áder János azzal kapcsolatban nyilatkozott erről az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy Dávid Ibolya nyilatkozatában felelőtlennek, és érthetetlennek tartotta Orbán Viktor magatartását, aki azt nyilatkozta kedden, hogy az emberek ne húzódjanak meg házaikban.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese az MDF elnökének Orbán Viktort felelőtlennek nevező nyilatkozata kapcsán azt mondta: "megpróbálok nagyon visszafogottan nyilatkozni: szeretném megóvni Dávid Ibolyát attól, hogy ugyanabba a hibába essen, mint Gyurcsány Ferenc és valótlanságot állítson."

Áder János emlékeztetett: Dávid Ibolya azt is mondta, hogy Orbán Viktor kedden élete legfelelőtlenebb nyilatkozatát tette és azt állította, hogy nem ítélte el az erőszakos cselekményeket elkövetőket.

A Fidesz frakcióvezető helyettese szó szerint idézte Orbán Viktor nyilatkozatát, melyben a Fidesz elnöke úgy fogalmazott: "Elutasítjuk és elítéljük az erőszakot." Áder János szerint ezzel a pártelnök világos és egyértelműen ismertette a Fidesz álláspontját.

"Azt szeretném kérni mindenkitől, hogy ne ebben a súlyos politikai válságban próbálja saját politikai pecsenyéjét sütögetni. Dávid Ibolyától pedig azt kérem: ne gondolja, hogy ez a megfelelő pillanat arra, hogy szavazókat szerezzen a Fidesztől, akár csak rövid időre is" - mondta Áder János.

A fideszes politikus szerint ha őszinték Dávid Ibolya összefogásra felhívó szavai, akkor kizárólag a felelősség kérdését kell feszegetni, "mert e fölött nem térhetünk napirendre. A kérdés tisztázása után alkotmányos megoldást kell találni a helyzetre" - mondta Áder János az InfoRádió Aréna című műsorában.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese emlékeztetett arra, hogy alkotmányos keretek közötti megoldásra idáig egyedült Orbán Viktornak volt javaslata.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×