eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Újabb útfelújítások kezdődnek a fővárosban

Újabb útfelújítások kezdődnek a fővárosban a XXI., a XIII. és a XIX. kerületben, összesen hat helyszínen.

Szombaton kezdődik a XXI. kerületben a Szabadság utca Vénusz utca és Orion utca közötti szakaszának felújítása, amelynek keretében lemarják az út burkolatát, majd új aszfalt kerül az útalapra, illetve újjáépítik a szegélyeket. A munkálatok idején egy sávon haladhat a forgalom, a felújított útszakaszt várhatóan október 15-én adják át.

Hétfőn 12 órakor kezdődik a XIII. kerületben a Szegedi út Gömb utca és Reitter Ferenc utca közötti szakaszának teljes átépítése az ideiglenes forgalomtechnika kialakításával. Ezt követően az első ütemben a Csata utca és a Reitter Ferenc utca között kezdik meg a burkolat bontását, ezért egy irányban lehet csak közlekedni a Reitter Ferenc utca felé.

A kiszoruló forgalom és a 32-es autóbusz módosított útvonalon közlekedhet. A teljes felújítás során átépítik az útalapot és a szegélyeket, majd két réteg új aszfalt kerül az útra. Néhány hét múlva a kivitelező megkezdi a Gömb utca felújítását is, a felújítás várhatóan október 30-ig tart.

A XIX. kerületben négy helyszínen kezdődik most felújítás: a Bartók Béla utcában a Simonyi Zsigmond utca és a Szabó Ervin utca között, a Pannónia utcában az Álmos utca és a Zalaegerszeg utca között, a Hungária úton az Ady Endre út és a Kós Károly tér között és a Kós Károly téren.

Mind a négy helyszínen elbontják a régi burkolatot, újjáépítik a szegélyeket és a buszmegállókat, akadálymentesítik a járdát, és új aszfaltszőnyeget terítenek az útra. A felújított utakat várhatóan október 30-án adják át a forgalomnak.

Az érintett utcákban a kivitelezés teljes ideje alatt 30 kilométer per órás sebességkorlátozásra és parkolási tilalomra kell számítani.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt
összefoglaló a magyarokról

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×