eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Kövér visszautasította Gyurcsány szavait

Visszautasította a miniszterelnök szavait Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke szombaton a Békés megyei Vésztőn.

"Egy kétes körülmények között felkapaszkodott milliárdos nem jó, ha bárkit kioktat arról, hogy mi a populizmus, az igazi baloldaliság, vagy kereszténydemokrácia" - mondta az ellenzéki politikus arra válaszolva, hogy a miniszterelnök a szombati Népszavában megjelent interjújában úgy fogalmazott: mintha a Fidesz a konzervatív, kereszténydemokrata hagyomány helyett a nemzeti radikalizmust, valamint a baloldali szociális populizmust választotta volna, vagyis nem Martonyi Jánosra, hanem Kövér Lászlóra hallgat.

Kövér László hozzátette: a Fidesz négy évig tudott kormányozni, és ez alatt a négy év alatt a magyar emberek, nemcsak a középosztály, hanem éppenséggel mondjuk a minimálbérből élők érdekeit is képviselte.

"Nem véletlenül 2002-ben az MSZP azzal nyerte meg a választásokat, hogy a gazdaság rendben van, csak ebből lehet még többet osztogatni, és majd ha ők jönnek, akkor a jóléti rendszerváltozás programja fog megvalósulni" - mondta.

"Ebből nem a jóléti rendszerváltozás, hanem egy új elnyomorodás perspektívája bontakozik ki" - jegyezte meg, majd hozzátette: a legarcátlanabb és legvisszataszítóbb Gyurcsány Ferenc viselkedésében az, hogy "közös felelősségről papol, miközben nem képes elszámolni a saját felelőségükkel".

Az országos választmány elnöke szerint a szocialisták 2002-ben egy minden gazdasági mutató szerint fölfelé ívelő pályán mozgó, lelki, szellemi, erkölcsi értelemben is bizakodó, emelkedő, optimistábbá váló országot vettek át és tettek olyan rövid idő alatt tönkre. Szerinte utoljára Rákosi Mátyásnak sikerült ilyen rövid idő alatt, ilyen mélyre süllyeszteni egy viszonylag jól álló országot.

Az ország valóban nagy bajban van - mondta az ellenzéki politikus, aki szerint a felelősség egyedül az MSZP-t és az SZDSZ-t terheli.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt
összefoglaló a magyarokról

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×