eur:
394.49
usd:
364.15
bux:
73665.3
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Lendvai: eddig sem balhorgot adtunk

Frakcióvezetője szerint ismét körültekintően dönt majd az MSZP a leendő Legfőbb Ügyész személyéről. A posztra Sólyom László államfő jelölhet egy általa alkalmasnak vélt személyt, de az első körben a szocialista párt elutasította a köztársasági elnök javaslatát.

Az MSZP frakcióvezetője szerint a párt parlamenti képviselőcsoportja ismét felelősen dönt majd Sólyom László köztársasági elnök jelöltjéről a Legfőbb Ügyész posztjára.

"Biztosak vagyunk benne, hogy köztársasági elnök úr körültekintően választ személyt" - jelentette ki Lendvai Ildikó az InfoRádióban, majd hozzátette: "eltérően az első alkalomtól, úgy tudjuk, hogy Sólyom László most szakmai szervezetekkel is konzultál".

Az MSZP frakcióvezetője hangsúlyozta: a parlamenti szavazásnál továbbra is azt fogjuk szem előtt tartani, hogy alkalmas-e az illető jelölt az ügyészség megroppant tekintélyének helyreállítására.

"Eddig sem balhorgot adtunk, hanem éltünk azzal a jogunkkal, mely szerint az alkotmány konszenzuskényszert ír elő ebben a kérdésben - bízunk benne, hogy második alkalommal ez az egyetértés létrejön" - közölte Lendvai Ildikó.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf laza úszással mutatkozott be Párizsban

A 200 méteres pillangóúszás címvédője a legjobb idővel jutott tovább a középdöntőbe az előfutamból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×