eur:
394.49
usd:
364.15
bux:
73665.3
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Gyurcsány: örülök az államfő döntésének

A miniszterelnök örül annak, hogy az államfő nem emelt alkotmányossági kifogást a pénzügyi törvényekkel szemben. Gyurcsány Ferenc egyúttal közölte, hogy a kormány a nagy rendszerek átalakítása felé halad.

Sólyom László köztársasági elnök aláírta az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról, a házipénztár adóról és az államháztartás egyensúlyát javító különadóról, valamint járadékról szóló törvényeket.

A kormányfő ezzel kapcsolatban kijelentette: örül annak, hogy a köztársasági elnök nem emelt alkotmányossági kifogást, és reméli, így lesz a közeljövőben is.

Az ország érdekei miatt

Gyurcsány Ferenc azt mondta: az ország érdekeire tekintettel javasolták ezeket a döntéseket, és azt gondolják, hogy ezek szükségesek az országnak.

A miniszterelnök hozzátette: a kormány nem tervez újabb egyensúlyjavító lépéseket.

A nagy rendszerek átalakítása jön

A kormányfő szerint Magyarországnak erős alapokra van szüksége, de a költségvetés hiánya gyengíti ezeket a fundamentumokat.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a kormányzás első négy-öt hete az egyensúlyteremtésről szólt, de a kormány egyre inkább túl van ezen, ezután már a nagy rendszerek átalakítása felé halad.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf laza úszással mutatkozott be Párizsban

A 200 méteres pillangóúszás címvédője a legjobb idővel jutott tovább a középdöntőbe az előfutamból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×