eur:
394.84
usd:
365.25
bux:
73785.59
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Fábry ismét pert vesztett

Jogerősen pert nyert György Péter Fábry Sándorral szemben. A bíróság szerint a kritikus véleményével - mellyel rasszistának és romagyűlölőnek nevezte a showmant - nem lépte túl a szabad véleménynyilvánítás határát.

Fábry Sándor személyiségi jogainak megsértése miatt indított pert György Péter ellen, mert a kritikus az egyik rádióműsorban romagyűlölőnek és rasszistának nevezte őt.

Az elsőfokú bíróság a felperes keresetét elutasította és kimondta, hogy a kifogásolt vélemény a véleménynyilvánítás szélső határán van, de nem lépi azt túl. Fábry Sándor fellebbezett az ítélet ellen.

A másodfokú bíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Tűrjön a közszereplő

A másodfokú ítélet indokolása szerint György Péter kijelentése egyértelműen véleménynyilvánításnak minősül, az alperes pedig ezzel a kijelentésével nem lépte át a véleménynyilvánítás határát.

A bíróság leszögezte azt is, hogy Fábry Sándor közszereplő, aki a nevével fémjelzett műsorral sok ember véleményét formálja.

A bíróság szerint ebben a minőségében az átlagembernél magasabb tűréshatárral kell rendelkeznie a tevékenységét ért kritikákkal kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk

Komoly lépést tehet a negyeddöntő felé a női kézilabda-válogatott – élőben

Angola ellen játszik a magyar női csapat a harmadik csoportmérkőzésen az olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×