eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kártérítést kaphatnak a Postabank-ügy vádlottjai?

A büntetőeljárás és a bírósági tárgyalás során valószínűleg nem nyert bizonyítás mindaz, amit a vádirat hipotézisszerűen tartalmazott, ezért kért a vártnál enyhébb büntetést az ügyészség Princz Gábornak és társainak a Postabank-perben - vélekedett az InfoRádió által megkérdezett szakértő.

Magyar György ügyvéd szerint lehet, hogy teljesen kiüresedett az a vád, amely kezdetben még megalapozottnak látszott, most pedig, az eljárás végén - a szakértői vélemények, a tanúk meghallgatása, a vádlotti vallomások alapján - lehet hogy már az ügyészség is úgy látja, hogy csak a felfüggesztett szabadságvesztés áll arányban az elkövetett bűntettel.

Bár az ügyészség az ügy kezdete óta eltelt hosszú idővel és a vádlottak büntetlen előítéletével indokolta a vártnál enyhébb büntetési javaslatot, Magyar György szerint túlságosan súlyosak a - 35 milliárdos hűtlen kezelésről, a törvényi kötelezettségek megszegéséről, a tulajdonosok és a bankfelügyelet megtévesztéséről szóló - vádak ahhoz, hogy ilyen sablonos enyhítő körülmények ennyit számítsanak.

Magyar György a 10 éve húzódó eljárás kapcsán megjegyezte: az európai bírósági gyakorlat szerint, ha a vádlottnak fel nem róható okból húzódik el egy büntető eljárás 5-6 évig, akkor még kártérítés is jáhat neki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×