eur:
392.85
usd:
366.32
bux:
66812.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Húsz millióra büntették Debrecent

Húsz millió forint bírságot szabott ki a debreceni önkormányzatra és annak két cégére a közbeszerzési döntőbizottság, mert a sportuszodát közbeszerzés nélkül kezdték építeni.

A közbeszerzési döntőbizottság húsz millió forintra büntette a debreceni önkormányzatot és két vállalatát a városi sportuszoda jogilag szabálytalan építése miatt. A döntés szerint ugyanakkor a munkálatokat folytathatják, a bírság kiszabásán túl más nem szerepel a határozatban.

Az ügy hátterében az áll, hogy mivel közbeszerzéssel csak 2007-ben készülhetne el a debreceni uszoda, múlt év májusában a városi közgyűlés úgy döntött, hogy a város cége, a Debreceni Vagyonkezelő Rt. alapít egy projekt céget a beruházás lebonyolítására.

Több lapban megjelent felhívásukra egy társaság jelentkezett két ajánlattal, ezek közül egyiket végül elfogadták és megbízták a céget. Debrecenben ebben az évben lesz az úszó EB.

Az önkormányzat másként látja

Kósa Lajos debreceni polgármester szerint a Közbeszerzési Döntőbizottság tévesen értelmezte a vonatkozó törvényt, így a határozat ellen az önkormányzat keresettel élt.

A polgármester közölte: a Debreceni vagyonkezelő Rt. által létrehozott projektcég országos, nyílt pályázaton választotta ki a kivitelezőt, ahol is a legkedvezőbb ajánlat nyert.

Kósa Lajos hozzátette: lehetőség volt alternatív, eltérő műszaki tartalmú ajánlatok beadására is, így szerinte a pályázat minden szempontból törvényes, eredményes és hatékony volt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×