eur:
394.89
usd:
370.5
bux:
65153.4
2024. április 19. péntek Emma
Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára beszél a párt kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Loft Events Rendezvényteremben 2019. november 23-án. Mögötte Schmuck Erzsébet, az LMP parlamenti frakcióvezető-helyettese, akit a kongresszuson nagy többséggel társelnökké választottak.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

LMP: "Lehet, hogy nem tett jót, hogy a miniszterelnök-jelöltünk egy végtelen monológgá változtatta a kampányunkat"

Kanász-Nagy Máté szerint elemezni kell, hogyan szenvedhetett vereséget az ellenzék.

Az LMP a zöldpolitika útján marad, továbbra is annak határozott hazai képviselője lesz - mondta Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt társelnöke.

A politikus a parlamenti választás eredményét értékelve kitért arra: elemezni kell, hogyan szenvedhetett vereséget az ellenzék, és azt is, hogyan szakadhatott ketté az ország egy erősen ellenzéki Budapestre és egy kormánypárti vidékre.

"Lehet, hogy nem tett jót, hogy a miniszterelnök-jelöltünk egy végtelen monológgá változtatta a kampányunkat" - jelentette ki az egységes ellenzék kampányát értékelve.

Bárhogyan is volt azonban, az LMP továbbra is a zöldpolitika határozott hazai képviselője marad - szögezte le. Ezt képviselik majd a parlamenten belül és azon kívül is, "mert mi tudjuk azt, hogy a jövő zöld lesz vagy nem lesz jövő" - hangsúlyozta.

Hozzátette: az LMP egy olyan igazságos, fenntartható és élhető országért fog dolgozni a továbbiakban is, ahonnan a fiataloknak nem kell elmenekülniük, ahol megőrzik a környezet élhetőségét, ahol harcolnak a klímaváltozás negatív hatásai ellen, ahol a szociális biztonság mindenkinek jár, és ahol az infláció "nem eszi meg a béreket és a nyugdíjakat".

Kanász-Nagy Máté köszönetet mondott mindazoknak, akik szavaztak a választáson, és azoknak is, akik segítették annak lebonyolítását. Külön mondott köszönetet az egységes ellenzék támogatóinak, különösen a kampány segítőinek. "Egészen biztosan nem rajtuk múlott az eredmény, ami tegnap este született" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×