eur:
395.04
usd:
366.09
bux:
65602.36
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Jakab Péter, a Jobbik elnöke beszédet mond az Egységben Magyarországért nagygyűlésén Budapesten, a Műegyetem rakparton 2022. március 15-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A Jobbik-elnök Márki-Zay Péterre keni a vereséget

Kemény szavakat használt Jakab Péter.

Márki-Zay Péter megbuktatta az ellenzéket - jelentette ki Jakab Péter, a Jobbik elnöke a választás eredményeire reagálva a Facebookon közzétett videójában.

Mint mondta, Márki-Zay Péter októberben hat ellenzéki párt "hadseregét" kapta meg és tetemes ellenzéki előnyt. "Ebből az előnyből fél év elteltével mára ellenzéki hátrány, hovatovább Fidesz-kétharmad lett" - jegyezte meg.

Úgy vélte, a kevesebb és megfontoltabb, egyértelmű beszéd most több szavazatot hozott volna. Felidézte, hogy Márki-Zay Péter októberben azt mondta, hogy leváltja az ellenzéket. "Valójában nem leváltotta, hanem megbuktatta" - jelentette ki a Jobbik elnöke.

Jakab Péter arról is beszélt, hogy

a hat ellenzéki párt egységét és összefogását meg kell őrizni és erősíteni kell,

annak ugyanis nincs alternatívája.

Hozzátette: az ellenzéknek most fel kell állnia és fel kell készülnie, hogy ha a helyzet úgy hozza és a megszorítások miatt a népharag "elsöpri ezt a rezsimet", akkor átvegyék az ország irányítását. "Erre készülünk, de már Márki-Zay Péter nélkül" - mondta Jakab Péter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×