eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

LMP: négy éve nincs döntés az Öveges-program ügyében

Egy négy évvel ezelőtti sajtótájékoztatóját elevenítette fel csütörtökön Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a 12 milliárd forintos Öveges-program szerinte "horribilis lenyúlásáról".

A politikus Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt ismételte meg korábbi kísérletét, amellyel, ahogy 2014-ben, idén is azt kívánta szemléltetni: bár a kémiai folyamatok ugyanúgy mennek végbe az ország bármely pontján, mégis a program keretében negyvenhárom városban ismételték meg azokat, rögzítették filmre és alkották meg hozzá a munkafüzeteket.

Ugyanígy negyvenháromszor fizettek ki 20 millió forintot tanteremfoglaltsági szoftverekért.

Az unió csalás elleni hivatala, az OLAF is vizsgálta az ügyet, és pénzt követel vissza - mutatott rá Hadházy Ákos, aki a pontos összegről nem tudott beszámolni, de azt jelezte, hogy minimum 350 millió forintról lehet szó.

Magyarországon négy éve folyik az eljárás - folytatta -, és bár az adóhatóság már tényként kezeli a túlárazást és a felesleges beszerzéseket, negyedik alkalommal helyezik át egy másik területre a vizsgálatot. Hadházy Ákos szerint az ügyészség szándékosan húzza az időt, mert "elsikálni" nem tudja az ügyet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×