eur:
392.86
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Németország összehangoltabban védekezik

Németország összehangoltabban védekezik

Berlinben a belügyminiszter a londoni és antwerpeni eseményeket követően rámutatott arra, hogy a jelek szerint igen sokfajta a terrorcselekmények eredete, ami komolyan megnehezíti a belbiztonsági szervek erőszakelhárító erőfeszítéseit. Thomas de Maiziere hangsúlyozta, hogy a hatóságok éberek, noha konkrét merényletre vonatkozó adatokkal nem rendelkeznek.

A Londonban elkövetett merényletre utalva a belügyminiszter kifejtette, hogy a terrornak számos megnyilvánulása van. A szélsőséges szervezetek által előkészített támadásokon kívül nagy a veszélye annak is, hogy különböző iszlám csoportok tagjai, vagy célkitűzéseinek hívei utasítás nélkül, önállóan erőszak kitervelésébe kezdenek és tettük elkövetése után valamelyik radikális csoport közleményben magára vállalja a felelősséget, hogy

büszkélkedhessen a követői előtt.

Thomas de Maiziere szerint változatlanul számolni kell azzal, hogy az időzítés szempontjából összehangolt és lőfegyverrel, valamint robbanószerrel végrehajtott brüsszeli támadáshoz hasonló erőszak történik Németországban is, amelynek elhárítására a közelmúltban első alkalommal tartott közös hadgyakorlatot a hadsereg a rendőrség különleges alakulataival.

A belügyminiszter nem titkolta, hogy az ősszel esedékes országos választás előtt igencsak

komoly a terrorveszély,de leszögezte, hogy Németország nem hajlik meg az erőszak fenyegetése előtt.

Utalt arra is, hogy ezen a téren rendkívül fontos a társadalom összetartása erkölcsi értékeinek és jelenlegi életmódjának megőrzése érdekében.

A fenyegetés eredményesebb elhárítása céljából a központi irányítás alatt álló belügyi szervek ezentúl fokozottabb mértékben összehangolják a tartományi hatóságokkal a gyanús személyekre vonatkozó értesüléseket és a veszélyesnek tartott személyeket - elszántságuk alapján - három csoportba sorolják, hogy a bírói döntés  után gyorsabban fel tudjanak lépni ellenük.

A tervezett intézkedés alighanem válasz azokra a bírálatokra, amelyekkel a tartományi és szövetségi belügyi szerveket illették az egyik berlini karácsonyi vásár ellen elkövetett merénylet után. A tunéziai Anisz Amri december 19-én egy elrabolt teherautóval végrehajtott terrortámadása 12 emberéletet követelt és 55, részben súlyos sebesült okozott.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×