eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Legális lehetne a gyorshajtás

Sajátos módon akarja rendezni a költségvetési hiányt Nevada szövetségi állam egyik kormányzójelöltje. Azt javasolja, hogy előre befizetett díj ellenében engedélyezzék a lakosoknak a gyorshajtást.

Eugene "Gino" DiSimone független kormányzójelölt sajátos nevet adott elképzelésének. A "free limit plan" - azaz a kicsit értelmetlennek hangzó "szabad korlátozás program" lehetőséget adna az autósoknak arra, hogy normális sebességhatárt átlépve, 145 kilométeres óránkénti sebességgel száguldjanak az autópályán.

DiSimone szerint a "fizetős gyorshajtás" bevezetésével évi 1 milliárd dollárhoz jutna Nevada állam.

A program részeként először biztonsági ellenőrzésnek vetnék alá az ügyfelek autóit, majd a tulajdonos egy műholdas nyomkövetőt venne, amivel a kocsi haladását lehetne figyelni. Az autósok ezek után online számlát nyitnának, és akinek sietős a dolga, az telefonon vehetne magának 24 órányi gyorshajtási jogot, 25 dollárért. Az autót műhold követné, és a radarozó rendőröknek jelezné, hogy legális gyorshajtóról van szó.

Nevada állam közlekedési rendőrei nincsenek odáig az ötletért, mert attól tartanak, csak növekedne a balesetek száma.

"Gino" DisSimone egyike Nevada állam hét kormányzójelöltjének, akikről a novemberi kongresszusi választások idején döntenek a helyi szavazók.

A jelölt általában nem szerepel a híradások élén, pedig ötleteivel nagyon igyekszik odakerülni. Azt javasolja például, hogy az államadósságot arany- és ezüstpénzben kell megfizetni - ezeket a bányacégektől diszkontáron vett ércekből vernék. DiSimone megnövelné a jó tanárok fizetését, a rosszakat pedig elbocsáttatná.

Renóban 60 nappal beiktatása után már megindítaná az építkezést, amelynek befejeztével átadnák Amerika legnagyobb amatőr sportarénáját. Emellett megvonná a segélyt azoktól, akik képesek dolgozni. Továbbá bizonyítékot követel arra, hogy Obama elnöknek joga van-e kormányozni. Szerinte Obama nem lehetne elnök, mert apja kenyai származású volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×