eur:
393.84
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Németország szerződésben rögzítené a bevándorlók jogait

Berlinben a kormány integrációs megbízottja közölte, hogy szerződés kidolgozásába kezdett, amelyben rögzítenék a bevándorlók jogait és kötelezettségeit. A szerződés kiegészítené azt az eszköztárat, amellyel a német kormány az idegenek beilleszkedését akarja előmozdítani.

Már a szociáldemokrata-zöldpárti kormány megkezdte a külföldiek integrációjának felgyorsítását és lerövidítette a honosítás folyamatát. A szeptemberben újraválasztott kereszténypárti kancellár is kormánynyilatkozatában egyik fontos célként jelölte meg a külföldiek beilleszkedésének elősegítését.

Számos intézkedés könnyíti a német nyelv elsajátítását, amelyet Angela Merkel az integráció alapfeltételének nevezett. Most a kormány integrációs megbízottja újabb tervet dolgozott ki, hogy tovább élénkítse az itt élő majdnem 5 millió külföldi beilleszkedését a német társadalomba.

Maria Böhmer szerződést készít elő, amely kiterjed a bevándorlók kötelezettségeire és jogaira is. Mint egy sajtóinterjúban elmondta, ez mindkét fél számára pontosítaná az elvárásokat és reményeket.

Ezt a szerződést aláírásával szentesítené valamennyi külföldi, aki tartózkodási engedélyt igényel valamint élni kíván a hatóságok által kínált integrációs programmal.

A szerződésben egyebek között rögzítenék a német nyelv és az alkotmány alapfokú ismeretének záros határidőn belül történő elsajátítását. Ellenszolgáltatásként a hatóságok szavatolnák a németek számára is szavatolt jogokat, így a vélemény és munkavállalás szabadságának valamint a nők egyenjogúságának biztosítását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×