eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Corona virus close up
Nyitókép: Radoslav Zilinsky/Getty Images

Borús jóslat: óhatatlan az ellenálló variáns megjelenése

Ami a koronavírus új omikron változatát illeti, sok mindent még mindig nem tudnak a szakértők. Egy dolog azonban már ezen a ponton is világos: sokkal fertőzőbb, mint az előző vírusváltozatok. Mark Dybul immunológus szerint elkerülhetetlen, hogy megjelenjen egy teljesen vakcinarezisztens vírusváltozat.

A szakember elmondta, hogy az omikron már legalább részben vakcinarezisztens változat, ami azt jelenti, hogy képes elkerülni az oltások adta védelmet. Fontos azonban megjegyezni, hogy a védőoltások továbbra is nagy védelmet nyújtanak a súlyos megbetegedés ellen – idézi az Index Mark Dybul, a Georgetown Egyetem professzora és immunológusa, az Enochian BioSciences vezérigazgatója szavait.

A Fortune magazinnak adott interjúban a szakember elmondta, hogy arra számít, rövidesen megjelenik egy teljesen ellenálló koronavírus-változat.

„Ez elkerülhetetlen” – nyomatékosította Mark Dybul egy olyan változat megjelenéséről, amely elkerüli a jelenlegi vakcinákat. „Lesznek olyan vírusváltozatok, amelyek egyre ellenállóbbá válnak a jelenlegi vakcinánkkal szemben. A kérdés az, hogy ez milyen sebességgel fog megtörténni” – tette hozzá.

Abban az esetben, ha ez megtörténik, a Pfizernek, a Modernának és más gyártóknak elő kell készíteniük az oltóanyag második generációját, amely valószínűleg körülbelül száz napot vesz igénybe a gyártás megkezdéséhez. Egy teljesen vakcinarezisztens változatnál fontosabb lesz a maszkviselés, a társadalmi távolságtartás és az általános higiéniai szabályok betartása. Mark Dybul jóslata szerint

2022 nyarán jelenhet meg a teljesen rezisztens vírusváltozat.

A szakember mások mellett beszélt arról is, hogy még mindig nehéz megjósolni, hogy az omikron milyen súlyos járványhullámot okozhat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×