eur:
392.64
usd:
366.03
bux:
66508.74
2024. április 26. péntek Ervin
Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA által közreadott kép egy Atlas V-ös hordozórakétáról, fedélzetén a NASA legújabb, Perseverance (Állhatatosság) nevű Mars-járójával a Cape Canaveral-i Kennedy Űrközpont 41-es kilövőállásán 2020. július 28-án, két nappal a felbocsátás előtt. Az egytonnás, nagyjából terepjáróméretű Perseverance robot egy teljes marsi évet - 687 földi napot - fog eltölteni a Marson, ahol folytatja a vörös bolygó felfedezését, múltbéli mikrobiális élet nyomai után kutat, tanulmányozza a planéta éghajlatát és geológiáját, valamint kőzet- és talajmintákat gyűjt.
Nyitókép: Joel Kowsky

Kövesse élőben a NASA-szonda útját a Mars felé!

Az űrkutatás új dimenzióját ezúttal valós időben lehet követni.

A NASA Perseverance (kitartás) rovere a tervek szerint 2021. február 18-án érkezik meg a Marsra, és a Jezero-kráterben landol.

A hirado.hu cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy a marsjárót hordozó szonda útját egy teljesen interaktív felületen, valós időben lehet követni, úton a vörös bolygó felé. A felbukkanó menük lehetővé teszik, hogy a nézők testreszabhassák azt, amit látnak, és látni szeretnének. Az alkalmazás itt érhető el.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×