eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Semmelweis Egyetem

Vérplazma-terápia: igen jó hírek a Semmelweis Egyetemtől

A koronavírus leküzdésének útján egymás után teszik a lépéseket a kutatóorvosok.

A Semmelweis Egyetem klinikáján fekvő két súlyos koronavírusos beteg is kapott abból az új szérumból, amit gyógyult emberek vérplazmájából állítottak elő hazai kutatóorvosok - közölte az intézmény az Infostarttal. A Pulmonológiai Klinikán egy 57 éves, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán pedig egy 75 éves férfi betegnek adták be a szérumot,

a transzfúziónak szövődménye nem volt.

A terápia lényege, hogy a már felgyógyult emberek vérében termelődött ellenanyagot használják fel a betegség leküzdésére.

A járvány során végzett orvosi vizsgálatok és tudományos kutatások azt bizonyítják, hogy a súlyos betegek vérében kialakuló túlzott immunreakció, az úgynevezett „citokinvihar” egészséges szérum hozzáadásával visszaszorítható.

Annak érdekében, hogy még több szérumot állíthassanak elő és még több betegen segíthessenek,

továbbra is várják a koronavíruson átesett, gyógyult páciensek jelentkezését.

Elsősorban olyan 18 és 60 év közöttiek jelentkezésére számítanak, akik igazoltan gyógyultak, és 5-6 hete nem észlelik magukon a tüneteket.

A jelentkezőket az info@orthosera.com e-mail címen vagy a 06-70-363-87-68-as telefonszámon várják.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által támogatott projektet dr. Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, az OrthoSera ügyvezetője vezeti.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Marco Rossi: Egy hajóban evezünk

Marco Rossi: Egy hajóban evezünk

Este kilenctől Stuttgartban, Skócia ellen játssza harmadik csoportmérkőzését a magyar válogatott a 2024-es Európa-bajnokságon. A továbbjutási remények csak győzelemmel éltethetők tovább. De mire lehet számítani Marco Rossi válogatottjától második stuttgarti mérkőzésén?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 22. 13:00
×
×
×
×