eur:
394.23
usd:
370.32
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Ér- és Szívsebészeti Klinikája a XII. kerületi Városmajor utcában. Az egészségügyi intézmény első helyezést ért el a HáziPatika.com által meghirdetett Az év kórháza szavazáson az ápolás- és szakszemélyzet kategóriában.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nagyot robbantott a világranglistán a Semmelweis Egyetem - ez áll a háttérben

Hatvanegy helyet lépett előre a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education felmérésének orvos- és egészségtudományi kategóriájában, így ezen a területen a világ 318. legjobb egyetemének számít. Hankó Balázs stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes szerint ez a magyar felsőoktatás, illetve orvos- és egészségtudományi képzés sikere.

Idén a 318. legjobb orvosi egyetem a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education listáján, ez 61 helyes előrelépés - tudatta az InfoRádióval Hankó Balázs, a Semmelweis Egyetem stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese.

"Ez tulajdonképpen annak köszönhető, hogy az egyetem az elmúlt években egy-egy indikátor által vizsgált teljesítményben jelentősen előrelépett, a kutatási tevékenysége nagyot nyomott a latban. Az egyes tudományos közlemények idézettsége is jelentős mértékben nőtt. Más indikátorok alapján azonos helyen maradt" - újságolta.

Úgy látja, ez leginkább a magyar felsőoktatás és orvosi-egészségtudományi képzés sikere, az oktatás, a kutatás és a klinikai betegellátás hármas egysége az, ami leginkább ezt az előrelépést szolgálja.

"A publikációk kétharmada klinikai betegellátási, tehát gyakorlati területhez kötődik leginkább"

- fűzte hozzá Hankó Balázs.

Éves szinten 1300 ilyen publikációja van az egyetemnek, vagyis naponta majdnem négy, kétszer gyakrabban hivatkoznak így más egyetemek a Semmelweis Egyetemen készült tudományos cikkekre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×