eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Gyógyító sört feljesztettek ki

A rákot és a cukorbetegséget is megelőzheti az, aki a nemrég kifejlesztett BioBeerből iszik. Más kérdés, hogy pocsék az íze - a texasi feltalálók most azon dolgoznak, hogy ezt kiküszöböljék. Ezt nehezíti, hogy többségük még 21 év alatti, azaz Texasban nem ihat alkoholt.

Meghosszabbítja az életet, és megelőzi a betegségeket egy újfajta sör - az íze azonban pocsék. A BioBeernek keresztelt, genetikailag módosított világossört egyetemi hallgatók fejlesztették ki.

A BioBeert speciális módon erjesztik, így az reszveratrolt termel - ez az anyag megtalálható a vörösborokban is, és hatásos a szívbetegségek, a cukorbetegség, a rák és az Alzheimer-kór megelőzésében.

A sört Texasban fejlesztették ki egy olyan program keretében, amely GM-, azaz genetikailag módosított gabonából készült termékeken dolgozik.

A csapat most azon dolgozik, hogy kiküszöbölje a sör kibírhatatlan ízét. Más kérdés, hogy a fejlesztő diákok között akadnak, akik nem is ihatnak alkoholt, mivel még nincsenek 21 évesek - ezalatt a kor alatt pedig Texasban tilos az alkoholfogyasztás.

A BioBeer azonban nem valószínű, hogy kereskedelmi forgalomba kerül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×