Meghosszabbítja az életet, és megelőzi a betegségeket egy újfajta sör - az íze azonban pocsék. A BioBeernek keresztelt, genetikailag módosított világossört egyetemi hallgatók fejlesztették ki.
A BioBeert speciális módon erjesztik, így az reszveratrolt termel - ez az anyag megtalálható a vörösborokban is, és hatásos a szívbetegségek, a cukorbetegség, a rák és az Alzheimer-kór megelőzésében.
A sört Texasban fejlesztették ki egy olyan program keretében, amely GM-, azaz genetikailag módosított gabonából készült termékeken dolgozik.
A csapat most azon dolgozik, hogy kiküszöbölje a sör kibírhatatlan ízét. Más kérdés, hogy a fejlesztő diákok között akadnak, akik nem is ihatnak alkoholt, mivel még nincsenek 21 évesek - ezalatt a kor alatt pedig Texasban tilos az alkoholfogyasztás.
A BioBeer azonban nem valószínű, hogy kereskedelmi forgalomba kerül.
Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban