eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Időgép a Leopardban

Az Apple pénteken megjelenő új operációs rendszere, a Leopard gyorsabb és könnyebben kezelhető, mint a Microsoft Vistája - írta a The Wall Street Journal.

A vezető New York-i gazdasági napilap szerint a 2001-ben megjelent OS X operációs rendszernek - ennek legújabb változata a Leopard - nagy szerepe volt abban, hogy az Apple Macintosh gépek piaca az utóbbi években sokkal gyorsabban bővült a PC-eladásoknál.

Utóbbi tendencia különösen igaz az Egyesült Államokban, ahol az Apple laptopjai már megközelítik a 20 százalékos piaci részesedést a nem vállalati vásárlók körében.

Az újság szerint a Mac-gépek sikerében közrejátszanak a Microsoft operációs rendszerének biztonsági hiányosságai, az Apple iPod lejátszóinak népszerűsége, valamint az, hogy a Mac-gépek már képesek Windows-programok futtatására is.

A The Wall Street Journal összegzése szerint az átlagos felhasználók számára az OS X a Windowshoz hasonlóan erős, sokoldalú, de annál könnyebben kezelhető és biztonságosabb.

Az Apple sokkal gyorsabban fejlesztette operációs rendszerét. Átlagosan másfél évente jelent meg az új verzió, míg a Microsoft ötévi fejlesztés után jött ki a Vista változattal idén januárban.

Az OS X legújabb verziója, a Leopard péntektől váltja fel az új gépeken a Tigert. Az újság tesztelte a friss rendszert. Kiderült, hogy nem tartalmaz forradalmi újításokat, de biztosan tartja előnyét a Vistával szemben: egyszerűen jobb és gyorsabb annál, és egy sor figyelmességgel tették még barátságosabbá a használatát.

Az újság szakértője az új funkciók közül kiemelte a Time Machine-t, amely a háttérben automatikusan biztonsági másolatot készít.

A Cover Flow és a Quick Look funkciókkal külön programok megnyitása nélkül lehet villámgyorsan belepillantani fájlokba, képekbe.

A több, hálózatba kapcsolt gép távkezelése pár klikkeléssel megoldható, mindenfajta technikai képzettség nélkül.

Az operációs rendszerbe integrált Boot Camp segítségével a Mac-gépeken gond nélkül futtatható a Windows, a Fusion nevű program pedig lehetővé teszi a Windows- és Mac-programok egyidejű használatát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 26. 13:59
×
×
×
×