eur:
394.2
usd:
370.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Uniós direktíva a dolgozókat "nyúzó" munkahelyi vezetők ellen

Másfélszeresére nőtt a magyar társadalomban az úgynevezett ellenségességi mutató 2002 és 2005 között - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatója.

Kopp Mária közölte: ez azt jelenti, hogy az emberek egyre ellenségesebbnek érzik az őket körülvevő világot.

Az "ember embernek farkasa" lelkiállapot a férfiaknál gyakrabban fordul elő - tette hozzá.

A kutató emlékeztetett arra, hogy hasonlóan rossz eredményeket mértek 1989 és 1995 között is, majd átmenetileg javult a helyzet.

A rossz mutatók hátterében elsősorban a munkahellyel kapcsolatos stressz áll, ami azokat jellemzi, akiknek nincs munkájuk, illetve azokat, akik félnek állásuk elvesztésétől - mondta.

Kopp Mária közölte: az Európai Unió pontosan kimutatta, hogy mekkora veszteséget okoznak a munkahelyi stressz által kiváltott kiesések, betegségek.

Emiatt az EU direktívát fogadott el, amely szerint a vezetőknek gondoskodniuk kell arról, hogy az általuk irányított munkahelyen ne legyen rossz a légkör - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×