eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Gurisatti Gréta (b) és Parkes Rebecca a női vízilabda-válogatott edzésén a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 22-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

"Mindenki fel fog nőni a feladathoz" - Tokióban a női pólósok

Elszántan készülnek az olimpiai rajtjára a magyar női vízilabdázók. Az Infostart tudósítója megnézte első edzésüket a helyszínen.

Csütörtökön költözött be a tokiói olimpiai faluba a női vízilabda-válogatott, majd kora este már a Tacumi uszodában edzett. A gyakorlás kis késéssel indult, ennek az volt az oka, hogy másik buszt kellett intézni a csapatnak. Az edzés egy kapura zajlott, a másik oldalt a dél-afrikaiak foglalták el. A játékosok láthatóan jó hangulatban végezték a feladatokat.

„Nagyon jó volt az edzés. Örülünk, hogy végre itt vagyunk, és tudtunk a meccsmedencében edzeni egyet, kicsit megérezni a pályát, belőni a kaput. Hosszú volt a felkészülés, örülünk, hogy eljutottunk ehhez a szakaszhoz” – mondta érdeklődésünkre Leimeter Dóra, a csapat játékosa.

A BVSC olimpiai újonca a szervezést és a körülményeket is dicsérte. A falut még nem sikerült feltérképezniük, de mivel a rajtig még három napjuk hátra van, erre is lesz idő.

A női vízilabdatorna már szombaton elkezdődik, de a mieink csak hétfőn játszanak, az első ellenfél az orosz csapat lesz.

Tokió, 2021. július 22.
A női vízilabda-válogatott játékosai a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 22-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik.
MTI/Kovács Tamás
A női vízilabda-válogatott játékosai a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 22-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik. MTI/Kovács Tamás

„Addig fel lehet mérni, hogy ki hogyan játszik, milyen kerettel érkezett, milyen taktikát választ, és nekünk is lehet még a játékon csiszolni és felgyorsulni. Mindenki éhes már a meccsre, bár a felkészülési időszakban sokat játszottunk, várjuk már az első tokiói találkozót.”

Hozzátette, egyelőre csak az oroszok ellen készülnek, a többi riválissal még nem foglalkoznak.

„Rögtön fontos meccsel kezdünk, de erre készültünk egész nyáron. Ha sikerül a lefordulásokat megakadályozni, akkor nagyot lépünk a győzelem felé. A világligában tanulságos meccset játszottunk ellenünk, azt még kielemezzük és kijavítjuk a hibákat” – fejtette ki Leimeter Dóra.

Garda Krisztina is jónak értékelte az eddigi időszakot és azt sem tartja hátránynak, hogy a válogatott edzőpartner nélkül, magában készült.

„Nem biztos, hogy jó, hogy az oroszok elleni hétfői lesz az első meccsünk, és sokan ott esnek át a tűzkeresztségen, de nem szabad, hogy ez gondot okozzon. Így alakult, ezt kell megoldani.”

Az Eb-győztes játékos elmondta, sokat foglalkoztak azzal is, hogy az olimpiai hangulat ne befolyásolja a fejeket.

„Sokat beszélgetünk erről, hogy ez is olyan világverseny mint a többi, de mégis más a miliő. Mindenki tudja, hogy miért vagyunk itt és fel fog nőni a feladathoz.”

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×