eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Babos Tímea a belga Ysaline Bonaventure ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2021. február 8-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Jason O'Brien

Eldőlt: Babos Tímea nem indul az olimpián

Hónapok óta sérülten edzett, versenyzett, most bizonytalan idejű gyógyulás vár az első számú magyar teniszezőnőre.

Babos Tímea Facebook-posztjában azt írja, ez pályafutása legnehezebb, legfájóbb döntése.

„Hónapok óta sérülten edzettem, versenyeztem, hisz nem akartam kiesni a játékból, hogy a lehető legjobb formába kerüljek a tokiói olimpiára. Sajnos a túlzott terhelés egy elég komoly sérülést eredményezett.

Az alapos egészségügyi vizsgálatok (MR, ultrahang, röntgen) alapján

a diagnózis lehangoló,

így az orvosok tanácsára vissza kell lépnem az olimpiától, sőt, egyelőre az is bizonytalan, hogy meddig nem léphetek majd pályára.”

Ezzel természetesen eldőlt az is, hogy a Fucsovics Mártonnal felálló vegyes párosa és Jani Rékával alkotott női párosa sem versenyez az olimpián. Utóbbinak ráadásul ez lett volna az egyetlen versenyszáma Tokióban.

"Ez volt Timi pályafutásának talán legnehezebb döntése, hiszen nemcsak hogy harmadjára jutott ki az olimpiára, hanem a barátnőjével, Jani Rékával indult volna párosban, Fucsovics Mártonnal pedig, akivel gyakorlatilag gyerekkoruk óta összekapcsolódik a karrierjük, vegyes párosban jó esélyeik lettek volna" - idézi az MTI a magyar teniszező édesapja, Babos Csaba M1 aktuális csatornának adott nyilatkozatát.

A női szakágvezető, aki egyben Billie Jean King Kupa-kapitány is, hozzátette, lányának már a wimbledoni tornán is komoly fájdalmai voltak, de edzésben maradt, bízva abban, hogy az idő múlásával esetleg javul az állapota, azonban a budapesti tornán egyesben vívott mérkőzése rávilágított, hogy komolyabb a gond.

Babos Csaba kiemelte, a mostani helyzet nagy trauma a lányának: "Ez egy komoly negatív spirálnak remélhetőleg az utolsó fázisa, amely tavaly ősszel a US Openen történt kizárással kezdődött, majd folytatódott edzőproblémákkal, a páros társának a gondjaival, valamint a koronavírusból adódó fizikai és lelki dolgokkal. Hosszú idő lesz, mire elfelejti, ehhez elsősorban arra van szüksége, hogy egészséges legyen és meccseket tudjon nyerni a saját szintjén. Nem igazán lennék a helyében, ez volt az első éve, amikor nincs mögötte semmi jelentős eredmény."

Babos Csaba elmondta, egyelőre lánya és az orvosok is elvetik a műtét lehetőségét, az viszont biztos, hogy semmiféle megterhelő munkát nem végezhet. Hozzátette, ezt a csípősérülést valószínűleg egy korábbi Achilles-ín-gyulladás okozta, ami egy megváltozott testterhelést eredményezett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×