eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Fucsovics Márton az orosz Andrej Rubljov ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének nyolcaddöntőjében Londonban 2021. július 5-én. Fucsovics negyeddöntőbe jutott, miután öt játszmában legyőzte Rubljovot.
Nyitókép: MTI/AP/Alberto Pezzali

Éremért megy Tokióba a Wimbledonban nagyot menetelő Fucsovics Márton

Eddig egyetlen dobogós helyezésünk van a teniszben: Tapavicza Momcsilló lett harmadik 1896-ban, Athénban.

Érmet szeretne nyerni Fucsovics Márton a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpia tenisztornáján.

A wimbledoni negyeddöntőjével a világranglista 48. helyéről a 39.-re ugrott magyar játékos az M1 aktuális csatornának szerdán elmondta, a héten idehaza készül az ötkarikás szereplésre.

"A londoni Grand Slam-torna után jól jött öt-hat nap pihenő, de mától már kemény pályán edzek életem első olimpiájára – jelentette ki a 29 éves teniszező. – Hétfőn utazom Japánba, ott néhány nap akklimatizálódás következik, majd jövő szombaton rajtol a verseny. A távol maradó sztárok nélkül is erős mezőnyt várok, lesznek ott top 10-esek is, és remélem, sikerül érmet szereznem, de ahhoz nagyon jól kell játszanom."

Ami a vegyes párost illeti, Fucsovics közölte,

a helyszíni nevezésnél derül majd ki, hogy felférnek-e Babos Tímeával a főtáblára.

Korábban úgy volt, hogy nem indul ebben a számban együtt a két magyar éljátékos.

Babos – aki női párosban indul Tokióban, Jani Réka oldalán – kedden csípősérülés miatt feladta egyes mérkőzését a budapesti tornán, és egyelőre bizonytalan, hogy vállalja-e az olimpiai részvételt.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×