eur:
397.3
usd:
364.14
bux:
70323.63
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
Lévai Zoltán (piros) és a török Burhan Akbudak a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kötöttfogású birkózás 77 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a párizsi Mars-mező Arénában 2024. augusztus 6-án. A magyar versenyző győzött és bejutott a negyeddöntőbe.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Lévai Zoltán legyőzte a török világ- és Európa-bajnokot

Lévai Zoltán 2-1-es pontozással legyőzte a török Burhan Akbudakot a férfi kötöttfogású birkózók 77 kg-os súlycsoportjában.

A 82 kg-ban világ- és Európa-bajnok török ellen Lévai Zoltán aktívan kezdett, 1-0-s vezetést szerzett. Az első három percben egyszer sikerült ellenfelét kitolni a szőnyegről, így már kétpontos előnyre tett szert.

A rövid pihenő után a török éppen úgy szerzett egy pontot, mint magyar riválisa a meccs elején. Ő is azt választotta, hogy földharcban küzdhessenek, de nem tudott mit kezdeni a szívósan védekező Lévaival.

Felállította őket a mérkőzésvezető, akkor két perc volt hátra. Lévai volt frissebb, aktívabb a folytatásban, de okosan birkózva őrizte az előnyét.

Győzött 2-1-re és továbbjutott. Következő ellenfele az örmény származású bolgár Aik Mnatszakaniant legyőző, azeri Sanan Suleymanov lesz.

Címlapról ajánljuk
Órákon belül érkezhet Kamala Harris nagy bejelentése

Órákon belül érkezhet Kamala Harris nagy bejelentése

Kamala Harris alelnök múlt héten megszerezte a demokrata pártdelegáltak többségének a támogatását, így hivatalosan is a párt elnökjelöltje lett a novemberi elnökválasztáson. Hogy ezek után mi a „menetrend”, arról Veres Kristóf Györgyöt, a Danube Institute külkapcsolati vezetőjét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.06. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Kurszkot támadja az ukrán hadsereg, Zelenszkij az év végéig békét akar - Híreink az ukrán frontról kedden

Kurszkot támadja az ukrán hadsereg, Zelenszkij az év végéig békét akar - Híreink az ukrán frontról kedden

Dróntámadás érte az oroszországi Morozovszk mellett található légibázist, az ukrán SzBU szerint egy orosz Szu-34-es vadászbombázót kilőttek. Közben Kijevben légi riadó volt éjjel, Oroszország a fővárost támadta. A Donbaszban egyre közelebb kerülnek az orosz támadók Pokrovszkhoz, a várostól 15 kilométerre több ukrán zászlóalj van veszélyben esetleges bekerítés miatt. Közben hadrendbe álltak az ukrán légierő F-16-osai, ezzel újabb "vörös vonalat" lépett át Kijev. A nap folyamán ukrán támadás érte Oroszország Kurszk megyéjét, páncélozott járművekkel próbáltak meg betörni a térségbe ukrán katonák. Volodimir Zelenszkij elnök arról beszélt: idén véget akar vetni a háborúnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×