eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Kovács Sarolta nyolcadik, Földházi Zsófia 30. két szám után

Kovács Sarolta nyolcadik, Földházi Zsófia pedig 30. helyen áll két szám után a riói olimpia női öttusaversenyében.

Az úszást követően az úgynevezett bónuszvívásra került sor, a mezőny az uszodától átvonult a pár percre lévő Deodoro Stadionba. A lovaspálya mellett kialakított emelt páston a csütörtöki körvívás fordított sorrendjében léptek pástra versenyzők, akiknek legfeljebb 45 másodperc állt rendelkezésükre a győzelmet érő tus bevitelére. Aki egylámpás találatot ért el, az maradt a páston, s vívott a következővel. A versenyzők minden nyert asszóval eggyel növelték pontjaik számát.

Hamar sorra került Földházi Zsófia, mert előző nap 33. lett a körvívásban, melyben mindenki mindenkivel megmérkőzött, asszónként hat pontért.

Ellenfele a fehérorosz Anasztaszija Prokopenko volt, akit legyőzött. Csakúgy, mint második mérkőzésén az egyiptomi Hajdi Morsit. A harmadik pontot viszont már nem sikerült begyűjtenie, mivel a brit Samantha Murray, a londoni játékok ezüstérmese pontosabban szúrt. A brit versenyző ezt követően még hét ellenfelénél bizonyult jobbnak, azaz nyolc bónuszpontot szerzett.

A körvívást három ellenfelével holtversenyben a 15. helyen záró Kovács - az idei év világbajnoka - az addig már négy győzelmet arató Anna Maliszewskával vívott és sikerült megállítania a lengyelt. A következő párban azonban kikapott az olasz Claudia Cesarinitől, így egy bónuszponttal gazdagodott.

Az állás két szám után:

1. Oktawia Nowacka (lengyel) 554 pont

2. Elodie Clouvel (francia) 542

3. Alice Sotero (olasz) 524

...8. Kovács Sarolta 516

...30. Földházi Zsófia 472

Minden pont egy másodpercnek felel meg a kombinált szám rajtjánál, tehát egy adott versenyző annyival később indul az elsőhöz képest, amennyivel kevesebb pontja van három szám után.

A lovaglás 20.30-kor, a lövészettel kombinált futás pedig 23 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×