eur:
392.41
usd:
365.54
bux:
66758.21
2024. április 26. péntek Ervin

Dénes Tamás: Bírói tévedés miatt nem kapott Lőrincz érmet

Az InfoRádió sportrovatának vezetője szerint is bírói tévedés okozta, hogy a birkózó Lőrincz Viktor elveszítette a bronzmérkőzést.

A kötöttfogású birkózók 85 kg-os súlycsoportjában Lőrincz Viktor 5. helye volt hétfőn a legjobb magyar eredmény, viszont felröppentek a hírek, hogy a bírók elcsalták a meccset.

Én is azt láttam, hogy tévedett, vagy túl szigorú volt a bíró. Amikor vezetett Lőrincz Viktor, egy intéssel tulajdonképpen odaadták a mérkőzés megnyerését a német színekben versenyző Denis Kudlának. Egyébként az az érdekes, hogy ezen a találkozón kizárólag Lőrincz Viktor csinált akciópontot, úgyhogy abszolút megérdemelte volna a bronzérmet. Azt, hogy elcsalták, egy kicsit erősnek érzem, de bírói tévedés volt.

A magyar női vízilabdázók végül 5 méteresekkel győztek az ausztrálokkal szemben. Mitől volt ennyire nehéz ez a mérkőzés?

Az ausztrálok talán a világ második vagy harmadik legjobb válogatottját alkotják, az amerikaiak kiemelkednek a mezőnyből – remélem ezt csak holnapig mondhatjuk. 5-1-re vezetett az ausztrál válogatott, tulajdonképpen abszolút erő-vízilabdát játszva, és különösen jó kapusteljesítménye is volt az ausztráloknak az első időszakában a mérkőzésnek. A magyar válogatott azonban egyáltalán nem adta föl, hihetetlen lelkierővel 1-5-ről feljött, kiegyenlített, és a rendes játékidő 8-8-ra végződött. Az ausztrálokkal már többször játszottunk olimpián, és 5 méteres párbajt is többször vívtunk – eddig mindig veszítettünk. De a hangsúly az „eddig” szón van, mert a lányok mind az 5 büntetőt belőtték, és ezzel továbbjutottak az elődöntőbe, ahol az amerikaiak várnak rájuk. A másik ágon európai mérkőzés lesz, tehát a magyar válogatott mellett bejutott még a kontinensünkről az orosz és az olasz csapat is.

A kajak-kenu első versenynapján mi minden volt érdekes, mi minden volt fontos magyar szempontból?

A legfontosabb az, hogy Kozák Danuta és Szabó Gabriella az 500 méteres távon futamgyőztesként jutott be a mai döntőbe. Azért is fontos az, hogy ne kelljen még egyet eveznie a két hölgynek, mert Kozák Danutának van egy kisebb betegsége, amit remélünk, hogy nem befolyásolja az állapotát, de nyilván az erőállapotán rontott. A kiírás szerint a futamgyőztesek automatikusan a döntőbe kerültek. A középdöntők nem sikerültek valami nagyon jól a további magyar szereplőknek, Dusev-Janics Natasa, Kopasz Bálint, valamint Vasbányai Henrik is a B-döntőben fog ma versenyezni. Az a helyzet, hogy tulajdonképpen a papírforma azért nagyjából ez volt: ennek a három versenyzőnek az egyes számokban nagyon nagy harcot kellett vívnia az A-döntőbe kerülésért. Úgyhogy nagy esélyeink, éremesélyünk – vagy amiről a kapitány előzetesen beszélt – egyáltalán nem volt.

A nyíltvízi úszók női 10 km-es számában a londoni címvédő Risztov Éva 13., Olasz Anna pedig a 14. lett. Csalódottnak kell lennünk?

Egyáltalán nem. Arról beszéltünk tegnap a felvezetésben, amikor az esélyeket latolgattuk, hogy már óriási bravúr lenne a tíz közé kerülés is. Nagyon szoros a mezőny, nagyon szép eredmény egy kedvezőtlen körülmények között vívott versenyen a címvédő 13. lett, Olasz Anna pedig a 14. Egyébként érdekes, hogy mind a ketten nagyon boldogan szálltak ki a vízből, és nagyon elégedettek voltak az eredményükkel.

És nem utolsósorban a tegnapi naphoz tartozik, hogy a férfiak 110 méteres gátfutásában Baji Balázs az elődöntőbe jutott. Ezt vártuk tőle?

Igen. És ő is ezt várta magától, ám ezt akkor vártuk tőle, amikor még nem tudtuk, hogy ilyen ítéletidőben kell majd futni. Annyira szakadt az eső, hogy alig lehetett látni. Az ő elmondása szerint ez jelentette neki a legnehezebb feladatot, hogy ezen úrrá legyen. Csúszott ugyan a pálya is, de a szöges cipő valamennyire megfogta. Annyira esett az eső, hogy a futam után 10 perccel le is állították a versenyeket, mert nem lehetett tovább folytatni. Nagyon szépen futott, és különösen, ha a szakadó esőt is tekintetbe vesszük: a 13:52-es ideje egészen kiváló.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×