eur:
393.94
usd:
364.97
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Cseh Laci: Kenderesinek a dobogón a helye

Öt óra alatt megtelt Kenderesi Tamás postafiókja, aki most a hirtelen jött népszerűségét igyekszik feldolgozni - számolt be a BP2017 Média.

Egyetlen egy tétre menő felnőtt világverseny, a májusi londoni Európa-bajnokság tapasztalata is bőven elég volt Kenderesi Tamásnak ahhoz, hogy a következőn már erőbeosztásból és taktikából is jelesre tudjon vizsgázni. Két „kanyarban” is maga mögé utasította minden idők legnagyobb úszóját, akinek a döntő után úgy paskolta meg a fejét, mintha egy iskolába jártak volna.

A világ nyolcadik csodája

„Tizenegy éves voltam, amikor Michael Phelps már nyolc olimpiai aranynál tartott, most viszont számomra a világ nyolcadik csodája, hogy 26 századmásodperccel, úgy két arasszal mögötte lettem harmadik Rióban. Magától értetődő dolognak tartottam, hogy parolázok vele, de az is, hogy Cseh Laci fejét is meg kell simogatnom, akin látszott, hogy nagyon maga alatt van.” – nyilatkozta a 19 esztendős Kenderesi Tamás a BP2017 Média munkatársának.

Kenderesi, aki két éve még az ifjúsági olimpián versenyzett, és ott nyert aranyérmet a 200 pillangón, az olimpiai éremcsata után köszönetet mondott a legyőzött Cseh Lászlónak azért, hogy szinte a rajtig folyamatosan biztatta őt. Annak a Cseh Lászlónak, akit két magyar bajnokságon, 2014-ben és 2015-ben is megelőzött már.

Most kerültek igazán közel egymáshoz

„Eddig nem kerestük egymás barátságát, most viszont úgy érzem, hogy nagyon közel kerültünk egymáshoz. Hálás vagyok neki, hogy tanácsokkal látott el. Ebben talán az a felismerés is közrejátszott, hogy Laci már a döntő előtt tisztában volt az esélyeinek megcsappanásával. Azzal, hogy ez a döntő már nem az ő versenye, akkor viszont legalább legyen az enyém. Amikor azt mondtam neki, hogy kezdek tartani az utolsó erőpróbától, a válasza szó szerint ez volt: „Ne hülyéskedj, neked a dobogón a helyed!” – folytatta a szókimondó pécsi versenyző.

Így istápolta tehát a 19 esztendős Kenderesit a nála 11 évvel idősebb Cseh László, aki már minden lehetséges érmet és trófeát begyűjtött, csak az olimpiai aranyérmet nem. Kenderesi a 2020-as tokiói olimpia évében 23 lesz, és 2024-ben is csak 27, azaz még mindig három évvel fiatalabb, mint a „mai” Cseh László...

Nem indul kockázatos városnézésre

A televíziós gyorsinterjúban emlegetett „sajtburesz” parti elmaradt, helyette valóságos gratulációáradat futott be a bronzérmes úszó mobiljára, amelynek a postafiókja alig 5 óra leforgása alatt csurig megtelt.

„Itt egy újabb kihívás. Próbálom helyén kezelni a hirtelen jött nagy népszerűségét. Elnézést kérek azoktól, akiknek nem tudok válaszolni, talán a hazautazásom napjáig sem tudnék megfelelni ennek az elvárásnak. A fiúk azt tanácsolják itt, az olimpiai faluban, hogy nyissak egy szurkolói oldalt a legnagyobb közösségi portálon, azt jobban tudom majd kezelni.”

Kenderesi Tamás augusztus 16-án utazik haza, és nagyon úgy néz ki, hogy addig nem indul turistaútra Rióban.

„Megismertem már a város nevezetességeit, amikor itt edzőtáboroztunk, beérem annyival, mert most nem tanácsos az utcákon kóborolni. Egressy Jánost, a kőbányaiak edzőjét ki akarták rabolni, ha nem gyors a lába, búcsút mondhatott volna az értékeinek. Jó itt a faluban, előbb vagy utóbb talán egy jó kis focimeccs is összejöhet.”

Vigyázat gyorsúszók, jön Kenderesi!

A 37 tagú magyar úszócsapat eddig egyetlen férfi érmese végül a közelebbi és távolabbi terveiről beszélt.

„Otthon adok magamnak legalább egy hónap pihenőt, mert a felkészülés kőkemény volt. Igyekszem gyorsan megszerezni a jogosítványomat, a barátnőmmel elmegyünk nyaralni Horvátországba, aztán, amikor kell, visszatérek az uszodába. Lehet, hogy kísérletbe is kezdek, és a pillangó mellett a gyorson is kipróbálom magamat. Egy év alatt kiderül, hogy mire viszem a „sprinterek között.”

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Negyedik napja erősödik a forint

Negyedik napja erősödik a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×