eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A nulláról építette fel magát Douchev-Janics Natasa

A Győr háromszoros olimpiai bajnoka készen áll az olimpiára. Az InfoRádió Víztükör magazinjában elmondta: a sikeres felkészülésében a győri klubtársai is nagy szerepet játszottak.

A moszkvai Európa-bajnokságon hatodik lett kajak 200 méteren, ezért nem emlékszik vissza jól szívvel erre a kontinenstornára.

„Egyrészt fejben nem voltam ott, másrészt előzetesen sem számoltunk a jó Eb-szerepléssel. Kemény edzőtáboron voltunk túl, az alapozás sokat kivett belőlem azokban a hetekben” – mondta Douchev-Janics Natasa, de gyorsan hozzátette: most már remek formában érzi magát.

Az elutazás előtti a megfelelő frissítések is a felkészülési programja részét képezik.

„Sokszor nem csinálom meg, ami elő van írva. Amint Andro (a férje és edzője, Andrian Douchev – a szerk.) is látja, hogy teljesen besavasodtam, akkor abbahagyjuk a tréninget” – ismerte el a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó.

Az olimpiai ciklusára a kettős gerincműtéte is alaposan rányomta a bélyegét. 2011-ben, kislánya születése után körülbelül 10 napot hagyott ki, aztán folytatta az edzéseket. A londoni játékok előtt is akadtak gondjai a gerincével, ám a fájdalmak idővel elmúltak. A válogatókon és az olimpián már jól volt, de a következő évben még erősebb kínok gyötörték.

"2013 első válogatója után előjöttek a fájdalmaim, folyamatosan fájdalmakkal küszködtem, így később elkerülhetetlen volt műtét. Nagyon leépültem, a nulláról kellett felépítenem újra magam, de túl vagyok rajta. Itt vagyok és örülök, hogy bekerültem a csapatba!" – jelentette ki az InfoRádiónak.

Mint mondta: az egész éve arról szólt, hogy minél jobb formába kerüljön, jelenleg pedig kirobbanó formában érzi magát. Egyértelműen az A-döntőbe jutást tűzte ki célul, mert csak ott tud olimpiai érmet nyerni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×