eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Szakértői értékelés - "Igazságos a döntetlen"

Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó elégedetten értékelte a magyar csapat szerbek elleni teljesítményét a 13-13-ra végződött olimpiai nyitómeccs után.

Az InfoRádió víziladbda-szakértője úgy véli, hogy a magyarok jó és közönség szórakoztató meccset játszottak Dejan Szavics tanítványaival.

„A szerbek nagyképűek voltak az elején, szerintem el sem tudták képzelni, hogy ez megtörténhet velük. Branislav Mitrovics – egy-két védésen kívül – szinte labdához sem ért az első negyedben. Ellenben mi nagyszerű akciókat szerveztünk, gólokat lőttünk. Majdhogynem minden sikerült. A másik oldalon ellenben unott, nagyképű, pozíciós vízilabdát provokáló szerb csapatot láthattunk” – vágott bele a meccs értékelésébe a Faragó Tamás.

A nagyszünet után már szemmel láthatóan feljavult Szerbia játéka. Úgy tűnt, mintha elkezdett volna fontossá válni számukra is a mérkőzés.

„A végén az arcunkra fagyott a mosoly, ugyanakkor reggel kilenckor nem egyszerű feladat a nagydarab, 100 kg-os férfiaknak éles mérkőzéseket játszani, ezért összességében igazságos döntetlen született” – jegyezte meg.

Tizenhárom gólt kapott végül a magyar együttes, az olimpiai bajnok mégis a hátsó alakzat játékát emelte ki.

„A védekezésünk kifogástalan volt, mert Nagy Viktor számos bravúrt mutatott be, emellett pedig a blokkok is jól működtek. A góllövők és a két center játéka átlagon felülinek mondható, de mindenki jól játszott és dicséretet érdemel” – mondta az InfoRádiónak.

Az összecsapáson addig kiválóan védő Nagy Viktort az utolsó etapban izomgörcs miatt le kellett lecserélni, helyére Decker Attila állt be.

Faragó Tamás szerint Benedek Tibor szövetségi kapitány elhitette a játékosaival, hogy nem csak olimpiai éremre, hanem a végső győzelemre is van esély. Mindezt azzal indokolta, hogy a Varga Dénesék tele voltak hittel, lelkesedéssel és kreativitással.

Hozzátette, hogy a mérkőzés eleje biztató volt, de gyorsan leszögezte, hogy az olimpia kegyetlen műfaj, hiszen nem lehet tudni, hogy a második hét végére ki milyen állapotban kerül.

Legközelebb, hétfőn Ausztráliával találkozik a magyar válogatott. Az InfoRádió vízilabda szakértője szerint a Benedek-csapat az ereje mellett a gyengeségét is megmutatta az első fordulóban.

A következő meccsek a szakértő szerint még nehezebbek lesznek, mert a jó játék, a megfelelő taktika és a győzelem egyaránt elvárás lesz.

„Ausztráliának horvát edzője van, a csapatukat tehetséges játékosok alkotják és jó vízilabdát játszanak. Győzelmet várok, de tudom, nem lesz egyszerű” – jelezte Faragó Tamás.

Eredmény - férfi vízilabdatorna az olimpián, 1. forduló:

Szerbia-Magyarország 13-13 (3-5, 3-4, 3-2, 4-2)

Gólszerzők: Csuk 3, Filipovics 3, Randjelovics, S. Mitrovics, D. Pijetlovics, Mandics, Jaksics, Nikics, illetve Hosnyánszky 3, Varga Dénes 2, Vámos 2, Szivós, Erdélyi, Varga Dániel, Manhercz K., Zalánki, Kis G.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×