eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Balog: büszkék lehetünk évszázados sporteredményeinkre

A magyar nemzet büszke lehet évszázados sporteredményeire - hangsúlyozta az MTI-nek nyilatkozva pénteken, a riói olimpiai játékok kezdete előtt fél nappal Balog Zoltán. A sportért is felelős miniszter az MTI várt eredménnyel kapcsolatos kérdésére azt mondta: szerinte a négy és a nyolc aranyérem között "minden reális", de a többi eredmény is fontos.

Az emberi erőforrások minisztere megjegyezte: hálás a sportolóknak, mert mindenki úgy végzi a munkáját, ahogy kell, hozzátéve, az olimpiai eredmények mellett lényegesnek tartja, hogy Rióban "úgy ismerjenek ránk, magyarokra, mint akik nemcsak sportnemzet, sportoló nemzet, de sportszerű nemzet is, ahol egyébként a sport nemzeti ügy és közösségi teljesítmény".

Balog Zoltán hangsúlyozta: az egyéni siker mögött is közösség áll, mint azt legutóbb a labdarúgó Európa-bajnokság példája is megmutatta; "úgy kell sportolnunk és úgy kell eredményeket elérnünk, hogy ez nem valami egyéni ambíció kiélése, hanem ebben sokkal több van: egy egész ország támogatása van mögötte" - fogalmazott.

A miniszter arra is utalt: minden sikeres sportszereplés után nő azoknak a fiataloknak a száma, akik maguk is sportolni szeretnének, mégpedig azokban a sportágakban, amelyekben amúgy is jó eredményeket érnek el a magyarok, ezért azt várja az olimpiától, hogy tovább nő az egyesületekbe jelentkező fiatalok száma.

Emlékeztetett: az elmúlt években már sikerült megduplázni az igazolt utánpótlás sportolók számát, de e siker dacára "szeretnénk itt továbblépni".

Azért fektetünk a sportba, hogy ne csak sportnemzet, hanem sportoló nemzet is legyünk, hogy minél többen sportoljanak, és az olimpiák nagy lökést adnak ennek; a mindennapos testneveléssel is ezt akarjuk erősíteni - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×