eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Indulhat az orosz világbajnok kenus

Az oroszok kétszeres világ- és Európa-bajnok kenusa, Andrej Krajtor mégis indulhat a pénteken kezdődő riói olimpián.

Az orosz R-Szport hírügynökség csütörtökön jelentette Krajtor jogi képviselőjére, Jurij Zajcevre hivatkozva, hogy a versenyző a legerősebb számában, 200 méteren rajthoz állhat.

A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) a múlt héten nem adott indulási engedélyt Krajtornak és négy társának, mert az úgynevezett McLaren-jelentés alapján mindegyikük doppingmintáját manipulálták.

Július 18-án hozták nyilvánosságra Richard McLarennek, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) fővizsgálójának jelentését, amelyből kiderült, egyértelműen bizonyítottnak találták azokat a vádakat, hogy a 2014-es szocsi téli olimpia kapcsán központilag irányított doppingolás folyt Oroszországban.

A jelentés nyomán a WADA azt javasolta a NOB-nak, hogy a teljes orosz csapatot zárja ki a riói játékokról. A szervezet végrehajtó bizottsága azonban úgy döntött, hogy nem így jár el, de a részvételhez az orosz versenyzők mindegyikének egyéni engedélyre van szüksége sportágának nemzetközi szövetségétől.

Alekszandr Zsukov, az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke azzal számol, hogy a játékokon részvételi engedélyt kapó orosz sportolók száma 272 és 280 között lesz. A végső szót az érintettek olimpiai indulásáról egy háromfős NOB-bizottság mondja ki péntekig. A grémiumot a sportolói bizottságot vezető német Claudia Bokel, az orvosi bizottságot irányító török Ugur Erdener és a spanyol ifj. Juan Antonio Samaranch alkotja.

Az oroszok eredetileg 387 kvótát szereztek a riói játékokra.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×