eur:
394.2
usd:
370.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Elkészült az olimpia legdrágább projektje

Szombaton felavatták a jövő pénteken kezdődő riói játékokhoz kapcsolódó egyik legfontosabb projekt eredményét, az olimpiai metróvonalat.

Michel Temer ideiglenes brazil államfő is részt vett az első vonatúton az Ipanema strandnegyedtől a Barra városrészig, ahol a több sportlétesítménynek otthon adó Olimpiai Park található.

Hétfőtől kizárólag az ötkarikás "család" tagjai használhatják a 16 kilométeres vonalat, majd péntektől a jegytulajdonosok is. A helyi lakosok számára aztán csak az olimpia, illetve a paralimpia után, szeptember 19-től lesz elérhető, de először csupán naponta 11 és 15 óra között.

Sokáig kérdéses volt, hogy a metróvonal - amelyet alig tudtak tesztelni - elkészül-e időre. Több mint 2,5 milliárd eurós költségével ez volt az olimpia legdrágább projektje.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×