eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A magyarok legyőzésével jutna tovább Izland

Már a magyarok szombati legyőzésével szeretnék biztosítani nyolcaddöntős szereplésüket az izlandiak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

Az Eb-k történetének legkisebb, mindössze 330 ezer lakosú országát képviselő északi csapat kedden egy pontot szerzett Portugália ellen (1-1), s azzal számol, hogy ha szombaton, Marseille-ben megveri a magyarokat, már biztosan nem kell majd hazautaznia a csoportkör végén.

"Egy győzelemnek elégnek kell lennie a továbbjutáshoz, de szeretnénk minél előbb pontot tenni erre a kérdésre, s a következő találkozón kiharcolni a 16 közé kerülést" - nyilatkozta Gylfi Sigurdsson, az izlandiak középpályása.

Hemir Hallgrímsson szövetségi kapitány szerint a portugálokkal szemben kiharcolt döntetlennek azért is van komoly értéke, mert a játékosok idegileg már nem görcsölnek annyira, mint az első mérkőzés előtt.

"Az mindig jó, ha már van egy pontunk, s egy kicsit nyugodtabban vághatunk neki a következő meccsnek" - mondta a szakember, aki a svéd Lars Lagerbäckkel közösen irányítja az izlandi válogatottat. "Ennek az egy pontnak önbizalom-növelőnek kell lennie, a magyarok elleni győzelem pedig valószínűleg továbbjutást érne."

Hallgrímsson dicsérte az izlandi szurkolókat, akik szerinte olyan remek hangulatot teremtettek Saint-Étienne-ben, hogy a játékosok úgy érezték, mintha otthon futballoztak volna.

A magyar válogatott - szintén kedden - Ausztria 2-0-s legyőzésével rajtolt, így most vezeti az F csoportot. Szombaton Portugália Ausztriával találkozik, jövő szerdán pedig a magyarok a portugálokkal, Izland pedig az osztrákokkal játszik majd.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×