eur:
389.77
usd:
362.79
bux:
68142.58
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A portugál Cristiano Ronaldo egy kihagyott gólhelyzet után a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Marokkó-Portugália mérkőzésen a dohai at-Tumama Stadionban 2022. december 10-én. Portugália 1-0-ra kikapott.
Nyitókép: MTI/AP/Martin Meissner

Cristiano Ronaldo megszólalt a kiesés után

Köszönetet mondott Portugáliának, de Katarnak is. "Az álom szép volt, amíg tartott" – írja közösségi oldalán.

Cristiano Ronaldo, a katari labdarúgó-világbajnokság szombati negyeddöntőjében búcsúzott portugál válogatott kiválósága nyitva hagyta a kérdést, hogy a jövőben pályára lép-e még a nemzeti együttesben, azt viszont kijelentette, hogy a világbajnokságokkal kapcsolatos álma szombaton véget ért.

A 37 éves, ötszörös aranylabdás csapata egyenes kieséses szakaszban játszott két mérkőzésén egyaránt csereként lépett pályára. A Svájc elleni nyolcaddöntőt 6-1-re megnyerték a portugálok, a Marokkó elleni negyeddöntőt viszont 1-0-ra elveszítették.

Cristiano Ronaldo közösségi oldalán kifejtette: itt az ideje, hogy mérleget készítsen a vb-ről, azzal kapcsolatban azonban nem szándékozik végleges választ adni, hogy a jövőben lesz-e még válogatott vagy sem. Hozzátette: ebben a kérdésben "nincs értelme elhamarkodottan dönteni", viszont mindenkinek tudtára szeretné hozni, hogy sokat beszéltek, írtak és spekuláltak vele kapcsolatban a vb alatt sok mindenről, de Portugália iránti elkötelezettségében egyetlen pillanatra sem bizonytalanodott el.

"Mindig egy portugál voltam, aki a közös célunkért küzdött.

Soha nem fordítanék hátat a csapattársaimnak és a hazámnak"

- írta.

Cristiano Ronaldo szombaton 196. alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, ezzel beállította a kuvaiti Bader al-Mutava válogatottsági rekordját. Ezeken 118 alkalommal volt eredményes, amivel egyedüli rekorder a világon. A portugál klasszis öt vb-n összesen 22 meccsen játszott, és mind az öt tornán szerzett gólt, ami senki másnak nem sikerült még.

"Mindig nagyszerű társakkal játszhattam a válogatottban, amelyet portugálok milliói támogattak. Én mindenemet beleadtam és mindenemet a pályán hagytam, amim volt. Soha nem riadtam vissza egy ütközettől, és soha nem adtam fel azt az álmot, ami sajnos tegnap véget ért" - írta vasárnap.

A támadó szerint a vb-szereplés kapcsán "mindenki levonja majd a saját következtetéseit", neki azonban - legalábbis egyelőre - nincs más mondanivalója.

"Köszönöm, Portugália! Köszönöm, Katar! Az álom szép volt, amíg tartott"

- tette hozzá.

A vb-rajt napjaiban a Manchester Uniteddel szerződést bontott Cristiano Ronaldo jelenleg klub nélküli, a következő vb idején - amelynek az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közös házigazdája lesz 2026-ban - már 41 esztendős lesz. A 2024-es Európa-bajnokságig azonban csak bő másfél év van hátra.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×