eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Milánó, 2018. április 20.2018. március 8-án a milánói San Siro Stadionban készített kép Arsene Wengerről, az Arsenal angol labdarúgócsapat francia vezetőedzőjéről a labdarúgó Európa Liga selejtezőjében az AC Milan elleni mérkőzés előtt. Wenger 2018. április 20-án bejelentette, hogy az idény végén, több mint 21 év után távozik az Arsenal labdarúgócsapatától. (MTI/AP/Antonio Calanni)
Nyitókép: Antonio Calanni

Arsene Wenger is kritizálta az angol–dán meccs játékvezetőjét

Rengeteg vitát kavart szerda este óta az angolok javára megítélt tizenegyes a labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében. Érdekes, hogy a dánok a legvisszafogottabb véleményezők, a spanyol, az olasz, a német, vagy a francia sajtó szerint legalábbis vitatható a büntető. José Mourinho és Arsene Wenger, két sztáredző még egyértelműbben fogalmazott: nem kellett volna tizenegyest ítélnie a holland Danny Makkelie-nek.

A L’Équipe vitathatónak minősítette a tizenegyest, a Gazzetta dello Sport is ugyanúgy véli, a Corriere dello Sport egyenesen azt írta, Southgate-nek a játékvezető segítéségére volt szüksége a döntőbe jutáshoz. Marca nemcsak a büntető kapcsán bírálja a holland játékvezető működését, hanem mert az akció során két labda is a pályán volt. Ezzel kapcsolatban a Kicker kifejti, nem rendelkezik a szabálykönyv arról, hogy ilyen esetben muszáj megállítani a játékot, de ebben az esetben nagyon közel volt egymáshoz a két labda Sterling megiramodásakor.

Arsene Wenger, aki mostanában a FIFA-ban a futball fejlesztéséért, másképpen jövőjéért felelős, az egyébként a PSG elnöke, Nasszer al-Khelaifi által vezetett televíziós csatorna, a beIN Sports műsorában úgy foglalt állást, nem járt büntető az esetért.

„Nem tizenegyes!” – mondta, majd így folytatta: „Nem értem, miért nem kérték meg a játékvezetőt a VAR-szobából, hogy nézze meg az esetet. Egy ilyen pillanatban fontos, hogy a játékvezető százszázalékosan meg legyen győződve arról, hogy tizenegyest ért az eset. De nem volt elég világos a helyzet ahhoz, hogy kimondja, igen – legalább meg kellett volna néznie a képernyőn. Nem tudom, miért nem kérte a VAR, hogy menjen ki. Számomra ez nem volt tizenegyes, nem. Azt hiszem, hogy a VAR a játékvezetőt hagyta cserben, nem pedig Dániát. Megértem, hogy a bírónak ez egy nehéz helyzet, de biztosan meg kellett volna néznie.”

A „Professzor” véleményét idéző givemesport.com érvelése elfogadható: „Függetlenül attól, hogy valaki egyetért azzal, hogy Sterling ellen valóban szabálytalankodtak, vagy sem, nehéz vitatni Wenger állítását, mely szerint eléggé kétséges volt a szituáció ahhoz, hogy a játékvezetőnek duplán kellett volna ellenőriznie. Vagyis: a saját véleményt megerősíteni a visszajátszást megnézve. Nem árt alaposnak lenni, amikor egy döntő pillanatról beszélünk a nemzetközi futball egyik legnagyobb mérkőzésén.”

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×