eur:
369.13
usd:
345.47
bux:
48268.44
2023. június 5. hétfő Fatime
Milánó, 2018. április 20.2018. március 8-án a milánói San Siro Stadionban készített kép Arsene Wengerről, az Arsenal angol labdarúgócsapat francia vezetőedzőjéről a labdarúgó Európa Liga selejtezőjében az AC Milan elleni mérkőzés előtt. Wenger 2018. április 20-án bejelentette, hogy az idény végén, több mint 21 év után távozik az Arsenal labdarúgócsapatától. (MTI/AP/Antonio Calanni)
Nyitókép: Antonio Calanni

Arsene Wenger is kritizálta az angol–dán meccs játékvezetőjét

Rengeteg vitát kavart szerda este óta az angolok javára megítélt tizenegyes a labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében. Érdekes, hogy a dánok a legvisszafogottabb véleményezők, a spanyol, az olasz, a német, vagy a francia sajtó szerint legalábbis vitatható a büntető. José Mourinho és Arsene Wenger, két sztáredző még egyértelműbben fogalmazott: nem kellett volna tizenegyest ítélnie a holland Danny Makkelie-nek.

A L’Équipe vitathatónak minősítette a tizenegyest, a Gazzetta dello Sport is ugyanúgy véli, a Corriere dello Sport egyenesen azt írta, Southgate-nek a játékvezető segítéségére volt szüksége a döntőbe jutáshoz. Marca nemcsak a büntető kapcsán bírálja a holland játékvezető működését, hanem mert az akció során két labda is a pályán volt. Ezzel kapcsolatban a Kicker kifejti, nem rendelkezik a szabálykönyv arról, hogy ilyen esetben muszáj megállítani a játékot, de ebben az esetben nagyon közel volt egymáshoz a két labda Sterling megiramodásakor.

Arsene Wenger, aki mostanában a FIFA-ban a futball fejlesztéséért, másképpen jövőjéért felelős, az egyébként a PSG elnöke, Nasszer al-Khelaifi által vezetett televíziós csatorna, a beIN Sports műsorában úgy foglalt állást, nem járt büntető az esetért.

„Nem tizenegyes!” – mondta, majd így folytatta: „Nem értem, miért nem kérték meg a játékvezetőt a VAR-szobából, hogy nézze meg az esetet. Egy ilyen pillanatban fontos, hogy a játékvezető százszázalékosan meg legyen győződve arról, hogy tizenegyest ért az eset. De nem volt elég világos a helyzet ahhoz, hogy kimondja, igen – legalább meg kellett volna néznie a képernyőn. Nem tudom, miért nem kérte a VAR, hogy menjen ki. Számomra ez nem volt tizenegyes, nem. Azt hiszem, hogy a VAR a játékvezetőt hagyta cserben, nem pedig Dániát. Megértem, hogy a bírónak ez egy nehéz helyzet, de biztosan meg kellett volna néznie.”

A „Professzor” véleményét idéző givemesport.com érvelése elfogadható: „Függetlenül attól, hogy valaki egyetért azzal, hogy Sterling ellen valóban szabálytalankodtak, vagy sem, nehéz vitatni Wenger állítását, mely szerint eléggé kétséges volt a szituáció ahhoz, hogy a játékvezetőnek duplán kellett volna ellenőriznie. Vagyis: a saját véleményt megerősíteni a visszajátszást megnézve. Nem árt alaposnak lenni, amikor egy döntő pillanatról beszélünk a nemzetközi futball egyik legnagyobb mérkőzésén.”

Címlapról ajánljuk
Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

A magyar fiataloknak kevesebb mint harmada rendelkezik felsőfokú végzettséggel. Ezzel az aránnyal Magyarország a sereghajtók közé tartozik az EU-ban. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint csak átfogó változtatásokkal, a felnőttek felsőoktatásba való bevonásával javulhat ez az adat.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 5. 15:32
×
×
×
×