eur:
394.2
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Az angol Raheem Sterling, miután gólt fejelt a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság D csoportja harmadik fordulójának Csehország-Anglia mérkőzésén Londonban 2021. június 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Neil Hall

Modric és Perisic továbbvitte a horvátokat, az angolok fura rekordot állítottak fel

Az angolok és a csehek mellett a horvátok is továbbjutottak a D csoportból a labdarúgó Európa-bajnokságon. A skótok kiestek.

A két meccs közül a glasgow-i volt az izgalmasabb, annak volt nagyobb tétje. Tudott volt: a győztes biztosan versenyben marad, ellenben döntetlennél mindkettő kiesik.

A horvátok Nikola Vlasic révén. A CSZKA Moszkva csatára a hatodik gólját szerezte válogatottbeli pályafutása során, de az elsőt 2021-ben. A skót összeszedték magukat és még az első félidőben egyenlítettek, huszonöt év után szerzett gólt játékosuk Európa-bajnokságon. 1996. június 18-án Ally McCoist talált a kapuba, azóta 46 lövéssel kísérleteztek, sikertelenül.

A döntetlen egyik csapatnak sem lett volna jó, nyílt volt a második játékrész, egészen a második horvát gólig. Azt Luka Modric lőtte, nagyon látványos mozdulattal, külsővel. A 2018-as aranylabdás a harmadik Európa-bajnokságán szerzett gólt (2008, 2016, 2021), immár ő a horvát Eb-történelem legfiatalabb és egyben legidősebb gólszerzője is. Tizenhárom éve 22 évesen és 273 naposan vette be az osztrákok kapuját, ma 35 évesen és 286 naposan a skótokét. Mindkét ellenfél saját országában játszhatott.

A mérkőzést tulajdonképpen lezárta a harmadik horvát gól, azt Modric beadása után Ivan Perisic fejelte. A szélsőnek ez már a második gólja volt a tornán, Horvátország–Skócia 3-1.

Zlatko Dalic válogatottja ezzel a csoport második helyén végzett, megelőzte a cseheket.

Utóbbi válogatott egy nagyon unalmas mérkőzésen 1-0-ra kikaptak az angoloktól.

A mérkőzés egyetlen gólját Raheem Sterling szerezte a 12. percben. Különösen a második félidő volt nézőpróbáló, az első kapura lövést a 83. percben engedte el a cseh Tomás Pekhart.

A háromoroszlánosok negatív rekordot állítottak fel azzal, hogy mindössze két szerzet góllal is csoportelsők lettek.

Az angolok Eb-történelmükben mindössze harmadszor zárták az élen csoportjukat, 1996-ban, 2012-ben és most. Huszonöt éve és idén minden meccsüket a Wembley-ben játszották. A következő találkozóra is még otthon maradhatnak, ellenfelük a magyar csoport második helyezettje lesz.

A horvátok a nyolcaddöntőben Koppenhágában az E csoport másodikjával játszanak. A csehek valószínűleg vagy a hollandokkal, vagy az E csoport győztesével játszanak.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×