eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az osztrák Michael Gregoritsch (j) gólt szerez Észak-Macedónia ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában játszott Ausztria - Észak-Macedónia mérkőzésen a bukaresti Nemzeti Arénában 2021. június 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/AP/Vadim Ghirda

A győztes és a vesztes is rekordot döntött Bukarestben

Ausztria futballtörténetében először nyert mérkőzést. Miután 2008-ban és 2016-ban is nyeretlen maradt a csoportmérkőzések során – s onnan nem jutott tovább – a mostani tornát 3-1-es sikerrel kezdte Bukarestben, Észak-Macedónia ellen.

Nagy tornán 1990 óta ez az első győzelmük az osztrákoknak, akkor 2-1-re verték az olaszországi Mondialén az Egyesült Államok válogatottját.

Az osztrákok Stefan Lainer góljával kerültek előnybe a 18. percben, ezt Goran Pandev kiegyenlítette a 28. percben. A Genoa csatára 37 évesen és 321 naposan ezzel az Eb-történelem második legidősebb gólszerzője lett, Gera Zoltán megelőzve. Csak a 2008-ban tizenegyesből eredményes osztrák Ivica Vastic előzi meg.

A sokáig 1-1-re álló mérkőzésbe Michael Gregoritsch és Marko Arnautovic beállítása hozott fordulatot. Előbb a 78. percben David Alaba, utóbbi a 89.-ben Konrad Laimer átadását értékesítette. Gregoritsch találata az Eb-történelem 700. gólja volt.

A jelek szerint az osztrákok Eb-góljaiban továbbra is nagy szerepe van a csereként beállóknak:

az eddigi ötből négy fűződik a nevükhöz.

Nyolcvan százalék!

Egyébként ez volt az első alkalom, hogy az osztrákok legalább két gólt szereztek Eb-mérkőzésen, aztán háromig is eljutottak. A mérkőzés legjobbjának David Alabát választották.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×