eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A győztes Senánszky Petra az 50 méteres gyorsúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2019. március 27-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Senánszky Petra országos csúccsal olimpiai szintes 50 méter gyorson

Pályafutása első olimpiájára készülhet

Senánszky Petra 50 méter gyorson országos csúcsot, olimpiai szintet érő időt úszott szombaton a Mare Nostrum versenysorozat monacói állomásán.

Az uszonyos úszásban sportági legendának számító debreceni versenyző a szám szombati negyeddöntőjében - melyet a finálék után rendeztek a sprintszámokban - 24.57 másodperces eredménnyel csapott a célba. Ezzel saját 24.81-es rekordját adta át a múltnak, melyet tavaly ugyanitt úszott.

A harmincéves, többszörös Világjátékok-győztes Senánszky egyszersmind teljesítette a párizsi induláshoz szükséges 24.70-es szintet, így pályafutása első olimpiájára készülhet.

"Nagyon boldog vagyok, az egészet csak akkor fogtam fel, amikor felnéztem az eredményjelzőre, ráadásul nem is kicsivel sikerült megjavítanom az országos csúcsomat. Előzetesen reménykedtem ebben, hiszen tavaly ugyanitt úsztam a legjobbamat, ezt a lebonyolítást nagyon élem, mivel sokkal játékosabb, mint egy sima előfutam" - nyilatkozott az MTI-nek Senánszky azt követően, hogy a viadal "egyenes kieséses szakaszában" a legendás svéd Sarah Sjöström mögött második lett, ezzel bejutott a legjobb négy közé, így vasárnap az elődöntőben lesz érdekelt.

A párizsi olimpiával kapcsolatban megjegyezte, hatalmas kő esett le a szívéről, a felkészülésben pedig nagy könnyebbséget jelent, hogy meglett a szint, mivel így nem a bő két hét múlva kezdődő belgrádi Európa-bajnokságon kell csúcsformában teljesítenie, és lehet könnyíteni a játékokra.

"Nagyon büszke vagyok rá, hogy huszonkét év uszonyos úszás után két év alatt sikerült ezt elérnem a medencés úszásban. Hálás vagyok az edzőmnek, a családomnak és a barátaimnak, holnap pedig remélem, egy örömúszással tudom folytatni" - fűzte hozzá az olimpiai csapat legújabb tagja.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×