eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Lőfegyver.
Nyitókép: Steve Prezant / Getty Images

Rálőttek az NK Osijek sportigazgatójának autójára, hét golyó találta el

A horvát labdarúgó bajnokság élvonalbeli csapatának portugál sportigazgatója, José Bota nem volt az autóban, amikor a lövéseket leadták.

A hatóságok közlése alapján az eszéki labdarúgóklub alkalmazottai által használt személygépkocsi első szélvédője megrongálódott a lövések következtében - írja a Nemzeti Sport. Az ügyben jelenleg is tart a nyomozás.

José Bota Portugáliából reagált a támadásra, ahol jelenleg nyaral:

"Eszembe sem jut, hogy elhagyjam a várost és a klubot. Ez csak még motiváltabbá tett"

- írta közösségi oldalán.

Az autót ért lövéseket munkatársa, Alfredo Almeida fedezte fel, aki, miután kivitte kollégáját a zágrábi reptérre, oda parkolta le az autót, ahol Bota általában hagyni szokta: Eszék belvárosában két lakóépület között, ahol a sportigazgató él.

Az esetet a Horvát Labdarúgó-szövetség elítélte, és arra kérik a hatóságokat, hogy alaposan vizsgálják ki a bűncselekményt, illetve találják meg az elkövetőt. A szövetség mindezen felül támogatásáról biztosította az eszéki klubot.

Maga az NK Osijek is közleményt adott ki, melyben kifejezik, hogy a klubot megdöbbentette az eset, támogatásukról biztosítják a sportigazgatót. A klub azt kérte, ha valaki valamilyen információval rendelkezik a támadással kapcsolatban, forduljon a rendőrséghez. Mindazonáltal a nyomozás lezárultáig nem kívánják kommentálni az ügyet.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×