eur:
394.8
usd:
367.97
bux:
70439.36
2024. június 24. hétfő Iván
Nyitókép: Pixabay

Együtt gyászol a román és a magyar kézilabdázás

A világ egykori legjobb játékosának, Birtalan Istvánnak súlyos egészségi problémái voltak.

75 éves korában, hétfő reggel elhunyt Birtalan István világbajnok kézilabdázó, aki 1970-ben és 1974-ben ért fel a csúcsra a román válogatottal – írja a gsp.ro. Birtalant háromszor is (1974, 1976, 1977) a világ legjobb kézilabdázójának választották.

Birtalan István fél évvel ezelőtt nyilatkozott is arról, hogy súlyos egészségügyi problémái vannak, kórházban is volt májbetegsége miatt.

Magyar családból származik, Zsibó városában született. Erről kapta a becenevét is: „a zsibói bölény”. 16 éves korában mutatkozott be szülővárosa kézilabdacsapatában, a Rapidban, később a Steaua Bukaresttel tucatszor nyert bajnoki címet. Tizennégy évig játszott a román kézilabda-válogatottban, amelyben 993 gólt szerzett.

Címlapról ajánljuk
Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

A stuttgarti kórházban kezelik a magyar válogatott csatárát, aki a Skócia elleni Eb-csoportmérkőzésen szenvedett súlyos sérülést. Botka Endre azonnal tudta, hogy nagy a baj, Szoboszlai Dominik szerint változtatni kell a mentők protokollján. Az eset nagy visszhangot váltott ki a nemzetközi futballéletben is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×