eur:
389.27
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A kínai Ma Long felveszi a saját arcképével ellátott ütőjét a honfitársa, Fan Csen-tung ellen játszott mérkőzésen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia asztalitenisz-bajnoksága férfi egyesének döntőjében, a Tokiói Fővárosi Sportcsarnokban 2021. július 30-án.
Nyitókép: MTI/AP/Kin Cseung

Nem lesz könnyű dolga a magyar asztaliteniszezőknek

Közzétették a magyarok programját a dél-koreai Puszanban február 16. és 25. között sorra kerülő, olimpiai kvalifikációs asztalitenisz csapat-világbajnokságra.

Mindkét válogatott az 1-es csoportba került és ellenfele lesz a sportági nagyhatalom, címvédő Kína. A férfiak ezen kívül Horvátországgal, Belgiummal és Kubával csapnak majd össze a torna első szakaszában, míg a női együttes további riválisa India, Spanyolország és Üzbegisztán lesz.

A nyolc, egyenként ötcsapatos csoportból a körmérkőzések után az első három-három helyezett lép tovább a kieséses szakaszba. A csoportgyőztesek egyből a nyolcaddöntőbe kerülnek, a többi továbbjutó pedig játszik azért, hogy a legjobb 16 között is asztalhoz állhasson.

A vb-n a negyeddöntősök párizsi ötkarikás kvótához jutnak.

A férfiakat irányító Lindner Ádám Majoros Bencét, Szudi Ádámot, Lakatos Tamást és András Csabát nevezte a csapatába, míg a nőket vezető Pink Márk Póta Georginának, Madarász Dórának, Nagyváradi Mercédesznek és Bálint Bernadettnek szavazott bizalmat.

A magyarok programja magyar idő szerint (a magyar szövetség honlapja alapján):

férfiak:

február 16.: Magyarország-Kuba 2.00

február 17.: Magyarország-Horvátország 9.00

február 18.: Magyarország-Kína 2.00

február 20.: Magyarország-Belgium 12.00

nők:

február 17.: Magyarország-Spanyolország 9.00

február 18.: Magyarország-India 9.00

február 19.: Magyarország-Kína 5.00

február 20.: Magyarország-Üzbegisztán 9.00

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×