eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Magyarország – Svédország mérkőzésen a svédországi Göteborgban 2023. december 9-én.A magyar válogatott 26-22-re kikapott.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Golovin Vlagyimir elmondta, mi vezetett a kiesést jelentő vereséghez

Olimpiai selejtezőt érő helyen még végezhet a nemzeti csapat, de ehhez győzni kell hétfőn.

A szövetségi kapitány szerint a második félidő elején a magyar válogatott megadta a lehetőséget a svéd csapatnak, hogy elkezdje élvezni a játékot, ez vezetett a 26-22-es vereséghez a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében, amellyel már biztosan nem juthat a legjobb nyolc közé, de olimpiai selejtezőt érő helyen még végezhet a nemzeti csapat.

"Volt egy szakasz a második félidőben, amikor megvoltak a helyzetek, de nem sikerült befejezni és gólra váltani, utána szépen lassan elfogytunk. Megadtuk a lehetőséget a svéd válogatottnak, hogy elkezdje élvezni a játékot, utána már minden sikerült nekik, nekünk még ott is kimaradtak a helyzetek" - fejtette ki a szövetségi kapitány. Hozzáfűzte: ekkor már a védekezés sem volt olyan jó, mint az első félidőben. Nem úgy zárták a területeket, nem tolódtak a labda felé, noha tudták, hogy az egy az egy elleni szituációkat a rivális meg fogja oldani, és ezzel szereztek előnyt.

"Nekünk semmi nem volt könnyű, nem is lesz, nehéz mérkőzést várunk a horvátok ellen, eddig is tudtuk, hogy az lesz, most erre a mérkőzésre kell koncentrálni" - tekintett előre Golovin Vlagyimir a középdöntő hétfői zárónapjára, amikor

a csapat 18 órától lép pályára. Győzelme esetén megszerzi a csoport harmadik pozícióját, amely a többi hatos eredményeitől függően akár a vb 9. helyét is jelentheti.

Mivel a franciák, a norvégok és a dánok már ott vannak a legjobb nyolc között, ezért ez a pozíció olimpiai selejtezős helyet ér.

"Hála Istennek, kisebb zúzódással megúsztam" - erősítette meg a vegyes zónában az immár mankó nélkül sétáló Szemerey Zsófia, hogy nem lett sem szalag-, sem porcsérülése Szenegál ellen.

"Kíváncsiak leszünk, vasárnap egy-két feladatot megnézünk, hogy mennyire tudom majd használni, illetve azt, hogy a következő napokban milyen gyógytornát kell végeznem" - tette hozzá.

Két kihagyott ziccer okozta a szünetet Albek Anna szerint

Hangsúlyozta: noha a negyeddöntőbe jutásról lemaradt a svédek elleni szombat esti 26-22-es vereséggel, a horvátok legyőzésével még meglehet az olimpiai selejtezőt érő kilencedik hely a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon.

Az öt gólt szerző jobbátlövő kifejtette: nem így tervezték a második félidő elejét, amikor fordított és elhúzott a társházigazda.

"Úgy akartunk kijönni a második félidőre, hogy továbbra is domináljuk a játékot az egész mérkőzésen úgy, ahogy az elsőben tettük. Talán túl friss volt bennünk a Montenegró elleni második félidő kezdete" - utalt a csoportkör záró meccsére, amikor 13 perces gólcsend alatt fordított a balkáni rivális. Albek meglátása szerint a szünet után kihagyott két ziccer vezetett ahhoz, hogy megakadjon a gépezet támadásban, ugyanakkor végig nagyon jól küzdöttek. Rámutatott: a Montenegró elleni vereség után gyorsan felálltak, most is ezt kell tenniük.

"Ma este lehet még kicsit szomorkodni, de holnap reggeltől teljesen a horvát meccsre koncentrálni és kihozni a legjobbat belőle. Tudjuk, hogy az olimpiai kvótaszerzés esélye még nem úszott el, ha a kilencedik helyet behúzzuk, akkor még ott lehetünk a kvalifikációs tornán. Mindenkinek ez lebeg a szeme előtt, hogy a legtöbbet kihozzuk az egészből" - tekintett előre a középdöntő hétfői zárónapjára. A válogatott győzelme esetén megszerzi a csoport harmadik pozícióját, amely a többi hatos eredményeitől függően akár a vb 9. helyét is jelentheti. Mivel a franciák, a norvégok és a dánok már ott vannak a legjobb nyolc között, ezért ez a pozíció olimpiai selejtezős helyet ér.

"Agresszív, erős védekezésük van, hasonló, mint a montenegrói. Ha koncentráltan megyünk ki a pályára és úgy játszunk, mint ma a svédek ellen, magabiztosan tudunk nyerni" - vélekedett.

Az első félidőben remekül védő csapatkapitány, Böde-Bíró Blanka szerint megismételték a Montenegró elleni meccset.

"A helyzeteink ugyanúgy megvoltak, a védekezésünk is összeesett, én sem tudtam a második félidőben olyan teljesítményt nyújtani, mint az elsőben, a második félidőben nem tudtuk azt hozni, amt kellett" - fogalmazott.

Hozzáfűzte: adott még egy lehetőség a vb-n. "Hétfőn nyerni kell és ha ott az esély, a lehető legtöbb gólt közé tenni" - tekintett előre.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Orosz közlés szerint Ukrajna vasárnapra virradó éjjel összesen 38 drónnal támadta a Krím félszigetet. Feodoszija kikötőjében több robbanást is lehetett hallani, a közúti forgalmat korlátozták a környéken. Értesülések szerint Ukrajna európai szövetségesei több mint egymillió tüzérségi lőszert szállíthatnak le a megtámadott országnak tavasszal. Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok elismerte, hogy az Avgyijivka szektorban szolgáló egyes parancsnokok téves számításai befolyásolták a védelmi állások stabilitását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 3. 16:00
×
×
×
×