eur:
394.05
usd:
363.62
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Match ball lying on the parquet near 9 m line.
Nyitókép: Dziurek/Getty Images

Megkapta az esélyt a magyar női kézilabda-válogatott

A szlovén válogatott csoportja harmadik helyén zárt a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon, mivel vasárnap a középdöntő utolsó fordulójában 32-27-re legyőzte az osztrák csapatot.

A Győr jobbátlövője, Ana Gros három góllal járult hozzá a sikerhez. Az osztrákoknál Kovács Patrícia négyszer, a Mosonmagyaróvár balátlövője, Ines Ivancok háromszor talált be.

A találkozó magyar szempontból azért volt fontos, ugyanis az olimpiai selejtezőtornán szereplésre jogosító kilencedik hely megszerzéséhez - hétfőn a horvátok elleni magyar siker mellett - elengedhetetlen, hogy egyik csoportharmadiknak se legyen több pontja hatnál, amennyivel győzelme esetén Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese zárná a göteborgi hatos küzdelmeit. Ebben az esetben pontazonosságnál ugyanis a gólkülönbség dönt, amelyben jelen pillanatban jól áll (+19) a magyar válogatott. A szlovénok hat ponttal, ám csupán 141-143-as gólkülönbséggel fejezték be a középdöntőt. Mivel a IV. csoport harmadik pozícióját a Pánamerikai Játékok győzteseként már ötkarikás kvótával rendelkező brazilok szerezték meg, az ő a kilencedik helyük esetén a vb-tizedik is érdekelt lesz az olimpiai selejtezőtornák valamelyikén, így már csak a III. csoport harmadikja végezhetne a magyarokénál jobb gólkülönbséggel, ezért a helyezésért az egyformán négypontos lengyelek (93-116) és a románok (114-119) játszanak hétfőn 18 órától. Nem reális, hogy akkora különbség születne, amivel gólkülönbséggel megelőzné a találkozó győztese a magyar válogatottat, amelynek a horvátok legyőzése így nagy valószínűséggel szereplést érne a kvalifikációs viadalok valamelyikén.

Eredmények, középdöntő, 3. forduló

II. csoport (Trondheim):

Szlovénia-Ausztria 32-27 (19-14)

Angola-Koreai Köztársaság 33-31 (20-15)

Franciaország-Norvégia 24-23 (12-12)

korábban, IV. csoport (Frederikshavn):

Hollandia-Spanyolország 29-21 (13-9)

Brazília-Csehország 30-27 (16-17)

Argentína-Ukrajna 25-20 (13-11)

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 10 pont, 2. Csehország 6, 3. Brazília 6, 4. Spanyolország 6, 5. Argentína 2, 6. Ukrajna 0

A hatosok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×