eur:
388.6
usd:
359.81
bux:
68107.41
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Match ball lying on the parquet near 9 m line.
Nyitókép: Dziurek/Getty Images

Megkapta az esélyt a magyar női kézilabda-válogatott

A szlovén válogatott csoportja harmadik helyén zárt a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon, mivel vasárnap a középdöntő utolsó fordulójában 32-27-re legyőzte az osztrák csapatot.

A Győr jobbátlövője, Ana Gros három góllal járult hozzá a sikerhez. Az osztrákoknál Kovács Patrícia négyszer, a Mosonmagyaróvár balátlövője, Ines Ivancok háromszor talált be.

A találkozó magyar szempontból azért volt fontos, ugyanis az olimpiai selejtezőtornán szereplésre jogosító kilencedik hely megszerzéséhez - hétfőn a horvátok elleni magyar siker mellett - elengedhetetlen, hogy egyik csoportharmadiknak se legyen több pontja hatnál, amennyivel győzelme esetén Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese zárná a göteborgi hatos küzdelmeit. Ebben az esetben pontazonosságnál ugyanis a gólkülönbség dönt, amelyben jelen pillanatban jól áll (+19) a magyar válogatott. A szlovénok hat ponttal, ám csupán 141-143-as gólkülönbséggel fejezték be a középdöntőt. Mivel a IV. csoport harmadik pozícióját a Pánamerikai Játékok győzteseként már ötkarikás kvótával rendelkező brazilok szerezték meg, az ő a kilencedik helyük esetén a vb-tizedik is érdekelt lesz az olimpiai selejtezőtornák valamelyikén, így már csak a III. csoport harmadikja végezhetne a magyarokénál jobb gólkülönbséggel, ezért a helyezésért az egyformán négypontos lengyelek (93-116) és a románok (114-119) játszanak hétfőn 18 órától. Nem reális, hogy akkora különbség születne, amivel gólkülönbséggel megelőzné a találkozó győztese a magyar válogatottat, amelynek a horvátok legyőzése így nagy valószínűséggel szereplést érne a kvalifikációs viadalok valamelyikén.

Eredmények, középdöntő, 3. forduló

II. csoport (Trondheim):

Szlovénia-Ausztria 32-27 (19-14)

Angola-Koreai Köztársaság 33-31 (20-15)

Franciaország-Norvégia 24-23 (12-12)

korábban, IV. csoport (Frederikshavn):

Hollandia-Spanyolország 29-21 (13-9)

Brazília-Csehország 30-27 (16-17)

Argentína-Ukrajna 25-20 (13-11)

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 10 pont, 2. Csehország 6, 3. Brazília 6, 4. Spanyolország 6, 5. Argentína 2, 6. Ukrajna 0

A hatosok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedés látszik a mai kereskedésben és a határidős indexek állása alapján az USA-ban is pozitív felütéssel indulhat a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×