eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország - Svédország mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 14-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Golovin Vlagyimir elárulta, mire készül a súlyos vereség után

Nagyon fontos, hogy elhiggyék, le tudjuk győzni a horvátokat és a szenegáliakat. Ez kell ahhoz, hogy az utolsó mérkőzésen Svédország ellen maradjon esélyünk, de ehhez tényleg csapatként kellene dolgozni – mondta a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitány a Montenegró elleni vereség után és a világbajnoki középdöntő előtt.

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából igencsak fontos mérkőzést veszített el a magyar női válogatott a kézilabda-világbajnokságon. Montenegró ellen úgy veszített a csapat az utolsó csoportmérkőzésen 24-18-ra, hogy a félidőben még háromgólos előnyben volt.

"Tudtuk, hogy nagyon fontos a harmadik mérkőzés, a montenegrói válogatottból többet készültünk, mint a másik két ellenfelünkből összesen. Tudtuk, hogy mit kell tenni védekezésben, így is álltunk hozzá az első félidőben, a támadó játékunk akkor is egy kicsit hiányos volt, de a védekezésünk működött, amit megbeszéltünk, aztán a második félidő teljesen más volt. Az első tíz percben sajnos kimaradt három helyzet, volt két eladott labdánk, és ezzel valahogy elveszítettük az önbizalmunkat, a védekezés már nem működött, és szépen lassan Montenegró átvette az irányítást" – értékelt az InfoRádióban Golovin Vlagyimir.

A szövetségi kapitány szerint nem azzal volt elsősorban a gond, hogy a második játékrész elején az ellenfél kapusa, Marta Batinovic minden lövést védett, hanem hogy a játékosok inkább azzal foglalkoztak, hogy mi történt, és nem azzal, hogy mit kell tenniük, hogy mi a feladatuk. Az edző szerint ezért jöttek védekezésben a hibák, amit ezen a szinten bármelyik ellenfél megbüntet. Az első félidőben még Böde-Bíró Blanka tudott a védéseivel segíteni a védőknek, a folytatásban már az ő teljesítménye is halványult.

"Úgy készültünk erre a meccsre, hogy nagyon koncentrálunk, folyamatosan dolgozunk, csapatként próbáljuk ezt megoldani, és az első félidőben működött is, és semmi okunk nem volt arra, hogy a második félidőre bizonytalanul menjünk a pályára. A kihagyott helyzetek, az eladott labdák után úgy láttam, hogy sajnos az egyéni játék inkább dominált, nem az a taktika, amihez tudtunk nyúlni még az első félidőben" – értékelt a szakvezető.

A folytatásban Svédország, Horvátország és várhatóan Szenegál lesz a középdöntős ellenfél. Golovin Vlagyimir felidézte, hogy a vb-sorsolás után tudták, hogy Montenegrót és Horvátországot le kell győzni ahhoz, hogy a legjobb nyolc közé jusson a válogatott. Az első feladat nem sikerült, de

a matematikai esély még megvan, de ehhez előbb a horvátokat kellene megverni szerdán.

"Ha olyanok leszünk, mint az első félidőben Montenegró ellen, és az 60 percig fog tartani, akkor van esélyünk. Ha olyanok leszünk, mint a második félidőben, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz" – mondta a kapitány, aki most azt tartja a szakmai stáb első számú feladatának, hogy megértesse a játékosokkal: meg tudják oldani ezt a feladatot.

"Nagyon fontos, hogy elhiggyék, le tudjuk győzni a horvátokat és a szenegáliakat.

Ez kell ahhoz, hogy az utolsó mérkőzésen Svédország ellen maradjon esélyünk, de ehhez tényleg csapatként kellene dolgozni. Ezt a két napot erre használjuk, és remélem, lesz is eredménye" – tette hozzá Golovin Vlagyimir.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×