eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gangl Edina (k) a női vízilabda torna negyeddöntőjében, a Magyarország - Olaszország mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 22-én. A magyar válogatott 7-6-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Újra kopogtat a válogatott öltözője ajtaján egy régi kapus

Gangl Edina önállóan edz szülése után, hiányzik neki az új korszakot kezdő női vízilabda-válogatott.

Gangl Edina Európa-bajnoki arany-, világbajnoki ezüst- és olimpiai bronzérmes vízilabdakapus szívesen visszatérne a magyar válogatottba.

"Nagyon gyorsan sikerült nagyon jó formába kerülnöm. Számomra is meglepetés volt, hogy ennyi idő után így tudok védeni" - nyilatkozta kedden az M1 televízióban a 33 éves sportoló, akinek öt hónappal ezelőtt gyermeke született.

A görög PAOK játékosa elmondta, hogy csapata Szalonikiben edz, ő viszont Athénban van, de az Euroliga-szereplő Alimosz NAC Betsson együttesénél tréningezhet reggelenként. Ilyenkor egy kiváló kapusedzővel nagyon hasznos gyakorlatokat végez.

"Tudok olyan formába kerülni, hogy az megfelelő legyen a válogatottban. Nem rajtam múlik, mert én beleteszem a munkát, de nem élem bele magamat, mert akkor csalódás lenne, ha mégsem..." - fogalmazott Gangl.

Hozzáfűzte, öröm számára, hogy továbbra is játszhat, a szerződése egy szezonra szól, egyéni célja pedig az, hogy végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtson.

"Nagyon örülök, hogy egy kicsit kiszakadtam a magyar közegből, és egy új kultúrát, új vízilabdakultúrát, új embereket ismertem meg. Ez teljesen feltöltött. Magyarországon el vagyunk kényelmesedve, nagyon jó helyzetünk van, minden alánk van téve" - fogalmazott Gangl, aki 2021-ben igazolt Görögországba, és előbb a Glyfada játékosa volt, most pedig már kapusedzőként is tevékenykedik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×