eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A győztes Kós Hubert a férfi 200 méteres hátúszás döntőjében a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Megszólalt a világbajnok Kós Hubert: mindent kiadtam magamból, az ebédet is

Világbajnoki elsőségét megszerezve az orvosok vitték el a medencepartról Kós Hubertet, aki csak az eredményhirdetés után jutott szóhoz. Hálás az amerikai edzési lehetőségért, de még nincs "azon a ponton", ahol lenni szeretne - motivációs okokból sem.

Nagy meglepetésre világbajnok lett Fukuokában 200 méteres férfi hátúszásban a magyar klubszínekben (BVSC), de már az arizonai állami egyetemen Bob Bowmannel, Michael Phelps korábbi és Léon Marchand jelenlegi edzőjével készülő Kós Hubert a döntőben egyszerűen lehajrászta a nagy esélyes amerikai Ryan Murphyt, de a döntő másik magyar résztvevője, Kovács Benedek sem volt messze - fél másodperc - a világbajnoki dobogótól.

Az eredményhirdetést követően sikerült szóra birni a még mindig csak 20 éves "Hubit", miután az orvosok a medence partjáról nyalábolták fel, és miután Wladár Sándortól, 1980 olimpiai bajnokától, a Magyar Úszó Szövetség elnökétől átvette a jól megérdemelt aranyérmet.

"Nincsenek szavaim, mindent kiadtam magamból, vissza is jött az ebédem,

de most már sokkal jobban vagyok így, éremmel a nyakamban" - fogalmazott a friss világbajnok az M4 Sport helyszíni riporterének.

"Jó volt nagyon a fordulóm, mindenre nagyon odafigyeltem, nem úsztam úgy összevissza, mint csütörtökön. Ryan taktikáját ismertem, ő is valahogy le szokta úszni a középdöntőt, aztán a döntőre odarakja magát, de most összeraktam mindent és megvertem. Az edzőmmel azt beszéltük meg, hogy 1 perc 54 másodpercen belüli időt kell úsznom" - említette, és bár ez nem lett meg, a helyezés igen, részben szerinte azért, mert a 100 m pillangóról és a 200 m vegyesről is visszalépett.

Felbecsülhetetlen értéknek tartja, hogy Bob Bowmannal dolgozhat, és olyanokkal edzhet, mint a háromszoros világbajnok Léon Marchand vagy a Michael Phelps utódjának kikiáltott, többszörös olimpiai bajnok Caeleb Dressel.

"Ha itt nem tudok jól úszni, sehol a világon" - kommentálta helyzetét, hozzátéve,

a Magyarországról hozott stílusán nem változtat, de nem is kérik erre.

Hogy végül hátúszó marad-e vagy visszatér-e a vegyeshez, arról azt mondta, sem a hátat, sem a vegyest nem engedné el.

"Bob azt mondja, ott kell lenni vegyesen is, mert segítik egymást az úszásnemek. Fél éve is úgy volt, hogy vegyesúszó leszek, aztán volt egy verseny, ahol minden eldőlt, hogy mit vállalok a vb-n" - idézte fel.

Nagyon közel érzi magát ahhoz a ponthoz, amit el akart érni a pályafutásában, de még nincs ott, különben motivációját vesztené. A 100 m háton elért 7. helyet is értékelni tudja, mert világos volt előtte, hogy a 200 m hát miatt érkezett a világbajnokságra.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

Az utóbbi évtized egyik érdekes eredménye az volt, hogy azon országokban, ahol olyan nyelvet beszélnek, amelyben a jelen idő használatával lehet a jövőre hivatkozni, magasabb a megtakarítási ráta, még akkor is, ha egyéb tényezőket, mint például a gazdasági fejlettség, az intézményi rendszer, és a kultúra, figyelembe vesznek. A nyelvi-megtakarítás hipotézise szerint ez azért van, mert azok, akik a jelen időt használják a jövőről szólva, közelebbinek érzik a jövőt és így inkább hajlandóak megtakarítani. Mi azt teszteltük, hogy ha valaki természetes módon a jelen időt használja a jövő idő helyett, amikor a jövőről beszél, akkor fontosabb-e számára a jövő (és emiatt akár többet is takarít meg). A várakozásainkkal ellentétben nem találtunk ilyen összefüggést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×